Zine #2 – KASVIO

Ilona Hoikkala

Kerro itsestäsi, kuka olet ja mitä tykkäät tehdä?
Olen Ilona, sisällöntuottajana työskentelevä valtiotieteiden maisteri. Tykkään lukea printtilehtiä, keskustella, pohtia ja analysoida kaikkea ympärillä tapahtuvaa. Kaikista eniten rakastan tuijottaa merta kotini parvekkeelta. Uusin tykkäämisen kohteeni on seinien maalaaminen, hauskaa puuhaa. Ja ah, uusi seinän väri ilahduttaa niin paljon!
Kerro zine-työstäsi ja ajatuksesta sen takana?
Olen loppuelokuun lapsi ja syysmelankolia on aina purenut minuun. Rakastan kuohkeaa vispipuuroa ja niitä kirpeitä syysaamuja, jolloin työmatkalla voi puhaltaa huurua ilmaan. Katsoin parvekkeella tuulessa keikkuvaa kylmän yön palelluttamaa amppelia, ja tunsin surun ja ilon sekaisen rutistuksen rinnassani. Sellainen syksy on: pieni haikeus loppuneesta kesästä, pieni into tulevasta pimeydestä. Siitä halusin kirjoittaa.
Mikä on paras elämänohje tai oppi, jonka olet saanut?
Rakkaan lapsuudenystäväni isoäiti on sanonut, että kauneutta pitää vaalia. Olin ehkä kahdeksan, kun kuulin ohjeen, ja muistan jo silloin pysähtyneeni ajatuksen ääreen. Uskon yhä, että ympäröivä kauneus tekee myös sielulle hyvää. Oma isoäitini puolestaan ohjeisti minua pussailemaan niin paljon kuin ehdin vielä kun olen kaunis ja nuori. Ehkä ohje onkin kuunnella heitä, jotka ovat olleet täällä meitä kauemmin. <3