Zine #1 – HALARA

Karla Aaltonen & Toivo Molin

Keitä olette ja mitä tykkäätte tehdä?

Olemme Karla ja Toivo, erilaisten luovien juttujen parissa puuhasteleva muotoilijakaksikko. Tapasimme toisemme Lahden Muotoiluinstituutissa, jossa opiskelimme kalustemuotoilua. Tällä hetkellä Toivo opiskelee lasinpuhallusta Nuutajärvellä ja Karla toimii freelance suunnittelijana ja stylistina. Vapaa-ajalla tykkäämme tehdä yhdessä hyvää ruokaa, kierrellä kirppiksiä, tanssia ja hengailla vaan kotona. Henkilökohtaisempia lempipuuhia Toivolla on pyöräily, jalkapallo sekä elokuvat ja Karlalla erilaiset käsityöt.

Kertokaa zine-työstänne ja ajatuksesta sen takana?

Teimme zineen kuvasarjan nimeltä Jouten. Kun kuulimme julkaisun teemasta, meille alkoi heti muodostua idea esteettisestä kuvasarjasta, joka voisi toimia katsojalle ikään kuin mielikuvamatkustamisen välineenä. Lähdimme tämän jälkeen yhdessä rakentamaan tarkemmin kuvien visiota ja tunnelmaa. Lopulta päädyimme kolmen kuvan sarjaan, joita katselemalla voi irtautua kiireisen arjen keskeltä ja kuvitella itsensä paikkaan, jossa voi vaan olla.

Miten viettäisitte täydellisen vapaapäivän?

Meidän täydellinen vapaapäivämme alkaisi hitaalla aamulla ja hyvällä aamupalalla. Aurinko paistaisi ja päiväkahvien kanssa syötäisiin vähintään yhdet korvapuustit. Hyvän sään siivittämänä kävisimme rennolla pyöräretkellä ja illalla hengailisimme kotisohvalla yhdessä tai ystävien kanssa. Adjektiiveina täydellistä vapaapäivää kuvaisivat parhaiten huolettomuus, onnellisuus ja kylläinen vatsa.