Zine #1 – HALARA

Ling Choi

Kerro itsestäsi, kuka olet ja mitä tykkäät tehdä?

Olen markkinointistrategisti Hongkongista. Toimin luovuuden, strategisen suunnittelun ja empatian avulla. Seikkailunhaluinen sieluni johdatti minut Pohjois-Karjalaan vaihto-oppilaaksi lukioaikoina vuonna 2007. Olen asunut nyt kahdeksan vuotta Helsingissä, ja olen edelleen vaikuttunut Helsingin kauniista luonnosta. Nautin kävelykierroksista kaupungin eri osissa ja mielestäni jokaisesta Helsingin lähiöstä löytyy piilotettuja helmiä. Puhun myös vähän suomea Karjalan murteella.

Kerro zine-työstäsi ja ajatuksesta sen takana?

Maailma jarrutti kanssani kirjoittaessani Staircase-teostani ja ajatukseni myös muuttuivat teoksen luomisen aikana. Aluksi halusin vain nostaa yleistä tietoisuutta työuupumuksesta, koska se ei yksinkertaisesti ole kiva kokemus. Selasin puhelimeni kuvakansiota ja löysin paljon kuvia portaista ja käytävistä, joita olin ottanut oman toipumiseni aikana. Toivon, että mahdollisimman monet voisivat löytää iloa jokapäiväisestä elämästä ja ymmärtäisivät, että arkistenkaan asioiden ei tarvitse välttämättä olla tylsiä. Näistä ajatuksista syntyi Staircase. Kun olin jo aloittanut työn tekemistä, huomasin, kuinka henkilökohtainen teos on itselleni. Teos on etappi, joka todistaa omaa toipumistani, ja jossa näen kävelemäni polun.

Kuvaile, miten viettäisit täydellisen vapaapäivän?

Aamu alkaa hitaasti, ilman kiireen luomaa painetta. Nautin hyvästä aamupalasta ja teestä, katselen ulos ikkunasta ja ihailen auringonsäteitä. Aivojumpan, kirjojen lukemisen tai luovan prosessin jälkeen, voisin lähteä ulos, sillä rakastan seikkailuja. Meri kiehtoo minua ja on lähellä sydäntäni. Jokainen minuutti meren rannalla on ainutlaatuinen. Joskus myöhemmin iltapäivällä on myös päiväunien aika.