Zine #1 – HALARA

Lotta Torvelainen

Kerro itsestäsi, kuka olet ja mitä tykkäät tehdä?

Olen Lotta, 24 vuotta ja asun Helsingissä. Teen maisteria Helsingin yliopistossa kuluttajaekonomia pääaineenani, jota kautta olen luisunut aika paljon valtsikan kuluttajatutkimuksen puolelle. Kriittinen kulutustutkimus vei mukanaan. Jonkinlainen identiteettilohkare minulle on myös musiikki. Soitan, käyn keikoilla ja kuuntelen. En kuitenkaan mitenkään virkistävän monipuolisesti, vaan lähinnä elektronista musiikkia. Nyt viime aikoina on alkanut kiinnostaa myös punk ja vanhempi rock.

Kerro zine-työstäsi ja ajatuksesta sen takana?

Ajan tila syntyi niinkin jännittävistä lähtökohdista, että minulla oli polttava tarve kirjoittaa jostain. Oikein himoitsin kirjoittamista! Sitten ajattelin aikaa ja mietin, että se on muuten universaalisti todella kiinnostavaa. Aiheessa on jonkin verran opintojeni ääntä, josta on kasvanut se oma luontaisin rytmi ajatteluun ja kerrontaan. Luin useamman artikkelin ja kaivelin muistijälkiä aiemmista lukemistani jutuista, miten aikaa on tutkittu ja jäsennetty.

Kirjoitin ennen niin paljon, että tekstin tuottaminen ei ole hirveän vaikeaa, mutta viimeistely ja tekemiseen uppoutuminen on minulle välillä haastavaa. Teksti ei siis ole henkilökohtainen, mutta merkittävä itselleni siinä mielessä, että teen vastaavaa vapaata kirjoittamista nykyään liian harvoin.

Kuvaile, miten viettäisit täydellisen vapaapäivän?

Täydellisenä vapaapäivänä on kesä, kiva puolipilvinen sää, 25 astetta. Meri on lämmin ja kaikki kaverit ovat ulkona. Juon aika monta bisseä, tuttuja tulee ja menee, käyn uimassa. Sitten jossain tapahtuu jotain hauskaa, jonne voi karata käymään ja sitten sieltä jonnekin taas. Ehkä tanssimaan. Ulkona voi olla yöhön asti ja kävelen kotiin vasta, kun alkaa olla uudestaan valoisaa.