Zine #1 – HALARA

Milja Laakso

Kerro itsestäsi, kuka olet ja mitä tykkäät tehdä?

Nimeni on Milja. Valmistun tulevana kesänä tradenomiksi, muutaman markkinointiin ja yrittäjyyteen painottuvan opintovuoden jälkeen. Koulun loputtua ajattelin keskittyä intohimooni valokuvaukseen täyspäiväisesti. Viimeisen vuoden aikana olen saanut olla osana Valokuvataiteen museon Photofuss-nuortenryhmää. Ryhmä ja sen toiminta on vahvistanut fiilistäni siitä, että valokuvaus on sitä, mitä todella haluan tehdä. Ilahdun myös pitkistä aamuista, auringonkukista ja hetkistä mökillä sekä asioista, jotka tuovat mieleen Pariisin.

Kerro zine-työstäsi ja ajatuksesta sen takana?

Zine-työni ovat hieman erilaisia matkamuistoja. Kuvat ovat harmaasta ja melankolisesta Samos-saaresta, jonne matkustimme poikaystäväni kanssa vuonna 2018. Ajattelimme, että saisimme matkan aikana nauttia Kreikan viimeisistä auringonsäteistä, mutta jouduimme koko loman mittaisen Zorbas-myrskyn keskelle. Oli syyskuun loppu ja näimme matkan aikana Kreikan uusin silmin. Oli koleaa ja märkää, kaikkialla hiljaista ja rannoilla tyhjää. Tästä huolimatta oli kaunista. Meillä oli rauha. <3

Kuvaile, miten viettäisit täydellisen vapaapäivän?

Täydellisen vapaapäivän aloittaa runsas aamupala, jonka kanssa voi nauttia kylmää appelsiinimehua. Päivässä on sopiva balanssi laiskottelua sisällä sekä ihmettelyä ulkona. Maalla nautin peltomaisemista ja luonnossa olemisen yksinkertaisuudesta. Kaupungilla nautin gallerioista, museoista ja harrastan usein window shoppingia! Myös vanhojen rakennusten värit ja niiden yksityiskohtiin huomion kiinnittäminen on aika ihanaa. Onnistuneen vapaapäivän kruunaa lopuksi itsetehty illallinen ystävien tai perheen kesken.