Zine #1 – HALARA

Rosa Frauenknecht

Kerro itsestäsi, kuka olet ja mitä tykkäät tehdä?

Olen Rosa, 25-vuotias teatterituottaja. Haaveilen Italian matkasta ja kirjan kirjoittamisesta. Vapaa-ajalla kaikenlainen marttailu ja kotona tekeminen kiinnostaa.

Kerro zine-työstäsi ja ajatuksesta sen takana?

Zine-työni on kirjomalla tehty omakuvani. Luin alkuvuodesta Oh-lehdestä visible mending -harrastuksesta, jossa vaurioituneet vaatteet parsitaan kauniisti kirjomalla. Englanninkielen sana mending tarkoittaa parsimisen lisäksi asioiden parantamista ja minua viehätti ajatus siitä, että virhettä kuten reikää tai tahraa ei vain peitetä, vaan vaatteesta tehdään entistäkin ihanampi ja samalla pidennetään sen käyttöikää. Tästä innostuneena päätin opetella kirjomaan.

Olen huomannut, että uuden taidon opettelu saa minut keskittymään tähän hetkeen. Kirjoessa kaikki muu unohtuu. Se on ollut tervetullutta vastapainoa tämän kevään mukanaan tuomaan myllerrykseen. Pyrin välttämään kaikkea tavoitteellisuutta kirjonnan suhteen. On ihanaa tehdä jotakin vain siksi, että se tuo iloa.

Kuvaile, miten viettäisit täydellisen vapaapäivän?

Täydellisiin vapaapäiviin kuuluu palapelin tekemistä, perheen ja ystävien kanssa vietettyä aikaa, päiväunia ja pullakahveja.