Zine #2 – KASVIO

Timea Slavic

Kerro itsestäsi, kuka olet ja mitä tykkäät tehdä?

Olen Timea, utelias ja luovuutta rakastava sielu Helsingistä. Olen syntynyt Romaniassa Brașov-nimisessä kaupungissa ja puhun toisena äidinkielenä unkaria. Monikulttuurisuus on aina ollut tärkeä osa elämääni. Olen alunperin valmistunut kielenkääntäjäksi, mutta päätynyt tekemään työkseni jotain ihan muuta: olen työskennellyt ruoan ja markkinoinnin parissa jo useamman vuoden.

Matkustaminen ja valokuvaaminen ovat lempipuuhaani. Inspiroidun valokuvaamaan useimmiten lomareissuilla, mutta myös Helsinki ja omat kotikulmat yllättävät ja ihastuttavat kauneudellaan jatkuvasti. Kesä ja auringon lämpö tuovat minulle myös suunnattomasti iloa. Ja kaikki koira-kaverit, joihin törmään kaduilla.

Kerro zine-työstäsi ja ajatuksesta sen takana?

Ostin pari vuotta sitten käytetyn filmikameran ja filmikuvaaminen on siitä lähtien ollut rakas harrastukseni. Olen pitkään valokuvannut, mutta filmille kuvaaminen on ollut aivan uusi kiehtova maailma, joka tuonut uuden ulottuvuuden luovaan työhön. Filmikuvaamiseen inspiroi rakas puolisoni, ja olen oppinut vanhan tekijän opastuksella sekä omien oivallusten ja virheiden kautta. Minulla on vielä paljon opittavaa, mutta jokainen askel ja oivallus on yhtä palkitseva. Olen viime aikoina opetellut filmien kehitystä, ja voi miten se onkaan tuottanut iloa ja ylpeyden hetkiä. Unelmoin oman valokuvanäyttelyn toteuttamisesta ja toivon kuvilla inspiroivani myös muita tekijöitä.

Zineen valitsemani kuvat ovat Uudesta-Seelannista, jossa vietin kaksi ihanaa viikkoa matkustaen keltaisella pakettiautolla puolisoni kanssa. Heräsimme joka aamu uuden henkeäsalpaavan maiseman ääreltä ja luonnon kiehtovuus ja kauneus pisti sanattomaksi. Zinen kuvat ovat unenomaisesta aamusta Milford Soundista, joka on eteläsaarella sijaitseva vuono: yksi maailman sateisimmista ja kauneimmista paikoista.

Mikä on paras elämänohje tai oppi, jonka olet saanut?

Yksi hyvä elämänohje, jonka olen saanut on ”päivät ovat peräkkäin, ei päällekkäin”. Suorittaminen ja erilaisten velvollisuuksien aiheuttama stressi on monelle liiankin tuttua ja voi helposti johtaa uupumukseen. Oman kehon ja mielen kuunteleminen on tärkeää. Tärkeää on myös oman työn ja saavutusten arvostaminen (ja välillä vähemmän on enemmän.)