Zine #3 – YÖTÖN YÖ

Anni Korkman

Kuka olet ja mitä tykkäät tehdä?

Olen Anni Korkman ja työskentelen muotoilualalla. Olen tutkinut ryhmäluovuutta ja onnekkaiden sattumien suunnittelua. Innostun kohtaamisista ja ikävöin niitä nyt, kun kaikenlainen spontaanius on ollut niin vähäistä viimeisen vuoden aikana. Viihdyn hyvin itsekseni, mutta rakastan yhdessä syömistä, varsinkin pitkiä lounaita. Olen aika kokeileva ruoanlaittaja. Joskus pääsen keittiössä tosi lempeään, sallivaan ja hassuttelevaan mielentilaan, jossa on hyvä olla. Olen innostunut säilömisestä ja minua ilahduttaa sellaisten herkkujen valmistelu, joiden syömistä joutuu hetken odottamaan. Teimme siskoni kanssa umeshu-kokeiluerän viime syksynä. Tätä luumujuomaa saa maistaa ensimmäisen kerran vasta ensi jouluna. Säilöminen on kuin tekisi itselleen lahjan, joka yllättää, koska sen valmistamisen on ehtinyt unohtaa.

Kerro zine-työstäsi ja ajatuksesta sen takana?

Kirjoitin reseptin, joka ei oikeastaan ole resepti. Se on enemmänkin muistutus siitä, miten emme saa unohtaa vieraanvaraisuutta varsinkaan tässä ajassa, jossa olemme niin eristyksissä toisistamme ja pelkäämme erilaisia vieraita asioita. Mietin joskus mitä henkinen vieraanvaraisuus voisi olla organisaatioissa tai kaupunkien strategioissa. Voisimmeko hyötyä anteliaisuudesta ja avoimuudesta enemmänkin nyt, kun kaikki on niin epävarmaa?

Mieleenpainuvin kesäyön muistosi?

Mieleenpainuvimmat kesämuistoni liittyvät kaikki mereen. Minulla on kesällä aina uikkarit ja pyyhe mukana siltä varalta, että tulee mahdollisuus pulahtaa. Ja parasta on pyöräillä juhlista laiturin kautta kotiin, läpi heräilevän Helsingin.