Zine #3 – YÖTÖN YÖ

Axel Åkerlund

Kuka olet ja mitä tykkäät tehdä?

Olen Axel, yrittäjänä työskentelevä kalustesuunnittelija. Arkena havainnoin kaikkea ympärilläni tarkasti. Pidän siitä, kun havaitsen joitain mielenkiintoisia yksityiskohtia, joita muut eivät välttämättä hoksaa. Pääasiassa otan kuvia havainnoistani, mutta välillä saan kirjattua havaintoni sanalliseen muotoon, kuten runoiksi. Omaan mielestäni hyvän silmän valokuvaukseen, mutta kirjoituksiani vielä vähän ujostelen. Itsevarmempi olen keittiössä ja järjestän mielelläni ystävilleni pitkiä illallisia, joilla nautimme hyvästä ruuasta ja seurasta. Ihmiset ympärilläni ovat illallisten ja koko elämäni suola.

Kerro zine-työstäsi ja ajatuksesta sen takana?

Viihdyn pitkiä aikoja merellä purjehtien. Merellisistä hetkistä olen ammentanut inspiraatiota kuviin ja kirjoituksiini. Edellinen kesä meni pitkälti purjeen pullottaessa ja uusia saaria tutkiessa. Purjehdusreissuilla aloitin kirjoittamaan runoja taas pidemmän tauon jälkeen. Ajatus yhdistää runous ja reseptiikka tuli ystävältäni Sakarilta, kun annoin runoja hänen luettavakseen. Se oli upea idea. Ystävät näkevät parhaiten sen, mille itse on saattanut sokaistua. Saan ystäviltäni paljon uusia oivalluksia ja toivon omien töideni tuovan heillekin sen ilon. Töissäni haluan tuoda esiin kesäisyyden ja ennen kaikkea ystävien kanssa yhdessä tekemisen.

Mieleenpainuvin kesäyön muistosi?

Juhannus on Suomen kesässä taianomaista aikaa. Loputon valo hälventää päivän ja yön, kun iltahämärän rajamaa jo pian vaihtuu aamuvalon kajahdukseksi. Mieleenpainuneena kesäyönä vietimme ystävien kanssa aikaa saaressa juhlien ja seurustellen. Tanssimme rantakallioilla matkakaiuttimesta kuuluvan musiikin säestykseen ja kuin huomaamatta yö vaihtui seuraavaksi aamuksi. Uuden kesäpäivän sain aloittaa kädestä toista pitäen ja suudellen. Auringon säteiden kasvattaessa valoa uuteen päivään, huomasin olevani ihastunut.