Zine #3 – YÖTÖN YÖ

Eveliina Rummukainen & Emilia Kangasluoma

Keitä olette ja mitä tykkäätte tehdä?

ER: Olen Eveliina (kuvassa vasemmalla), graafikko ja luova suunnittelija. Pidän kaikenlaisesta puuhastelusta, taiteesta, pukeutumisesta ja hyvästä ruuasta. Olen luonteeltani utelias ja minut on helppo suostutella moneen mukaan.

EK: Heippa! Olen Emilia (kuvassa oikealla), toimittajana ja valokuvaajana työskentelevä helsinkiläinen, joka tykkää tuntureista, luodoista, patikoinnista ja uinnista. Lempiasioihin kuuluvat myös voisilmäpullat ja juokseminen.

Kertokaa zine-töistänne ja ajatuksesta niiden takana?

ER: Kesäöihin liittyy vahvasti tunne, jossa liikutaan valveen ja unen rajamailla. Kaikki tuntuu mahdolliselta ja mahdottoman utuiselta samaan aikaan. Lähdin se ajatus mielessä piirtämään.

EK: Zine-tekstissäni muistelin juhannusyötä vuosien takaa. Töissäni dokumentoin usein tunnelmia ja hetkiä: jotain, joka joskus oli totta.

Mieleenpainuvin kesäyön muistonne?

ER: Tuntuu, että olisin odottanut kesää kymmenen vuotta! Rakastan kesäöitä, mutta tällä hetkellä ikävöin eniten kesäpäiviä Pihlajasaaren kalliolla. Ne ovat nyt ensimmäisenä mielessä.

EK: Erityisimpiä kesäöitä ovat olleet ne hämärät hetket, jotka muistan kauniina välähdyksinä: Pyöräilyä halki uinuvan kaupungin, spontaaneja uimaretkiä juhlien jälkeen, telttailua kallioilla ja salamoita Lapissa. Yhteistä parhaille muistoille ovat ihmiset. Kiitos ystävistäni, elämä!