Zine #3 – YÖTÖN YÖ

Ninni Vidgren

Kuka olet ja mitä tykkäät tehdä?

Olen 30-vuotias valokuvaaja. Muutin Helsinkiin haaveiltuani siitä kymmenen vuotta. Vapaa-ajalla kokkaan, tuoksuttelen kukkia ja pukeudun pitsimekkoihin. Olen myös se tyyppi, joka näyttää puolitutuille kuvia omasta koirastaan, vaikka kukaan ei pyydä.

Kerro zine-työstäsi ja ajatuksesta sen takana?

Mono no aware on ollut pitkä, jatkuva päiväkirjamainen projekti. Kuvaan sitä pääasiassa vanhalla 50-luvun manuaalisella kameralla. Kun kuvia ei näe heti, en koe painetta siitä, että kuvien pitäisi olla onnistuneita. Tulee mitä tulee.

Olen jo pitkään ollut kiinnostunut japanilaisesta kirjallisuudesta, historiasta ja filosofiasta. Mono no aware on termi, joka kuvaa haikeutta kauniiden asioiden katoavaisuudesta. Mielestäni siinä on jotain perin suomalaista. Itsekin kaipaan tuomien tuoksua jo nyt, vaikka kukat ovat parhaimmillaan!

Mieleenpainuvin kesäyön muistosi?
Hankala miettiä yksittäistä muistoa, olen enemmän tuoksujen ja tunnelmien kaipailija. Pakko mainita kuitenkin ilta kolme vuotta sitten, kun pyysin tulevan aviopuolisoni meille viinille. Päivällä oli ollut lämmin ja alkukesän yöllinen tuoksu oli huumaava. Ilmassa oli sähköä ja jännitystä. Viini oli pahaa ja naapuri oli oksentanut rappukäytävään. Silti tänä syksynä juhlitaan häitä.