Zine #3 – YÖTÖN YÖ

Siiri Kumpu

Kuka olet ja mitä tykkäät tehdä?

Olen Siiri. Yleisen kirjallisuustieteen pääaineopiskelija Turun yliopistosta ja viestinnän sivuaineopiskelija. Haaveilen kirjoittamisen täyteisestä tulevaisuudesta toimittajana tai viestintätehtävissä. Kirjoittaminen on minulle tärkeää sen erilaisissa muodoissa, niin luovana kuin asiapitoisenakin. Pääaineeni ehkä kertookin, että nautin lukemisesta ja uusien kirjojen löytämisestä. Lisäksi harrastan ja harjoittelen myös valokuvaamista filmi- ja järjestelmäkameroilla. Vapaa-ajallani minut voi löytää museoista, piknikeiltä tai kirpputoreilta seikkailemasta.

Kerro zine-työstäsi ja ajatuksesta sen takana?

Zinen teema yötön yö toi minulle heti mielikuvat lapsuudesta tähän päivään tuttuihin juhannuksiin. Olen aina rakastanut kesää, ja juhannuksella perheeni mökillä on aina ollut erityinen paikka sydämessäni.  Halusin työlläni tuoda taianomaisen ja odotuksentäyteisen yöttömän yön tunnelmia myös muiden nähtäville ja luoda mielikuvamatkan kesän kauneimpiin hetkiin.  Vaikka jokaisena vuonna juhannuksen viettopaikka mietityttää ja suunnitelmat ovat epäselvät, sama perinteinen juhannus houkuttelee vuodesta toiseen.

Mieleenpainuvin kesäyön muistosi?

Yöttömän yön juhannusten lisäksi erityisesti yksi kesäyön soutumatka on painunut mieleeni. Ekstempore tehty päätös lähteä veneellä läheiselle saarelle ja sen kallioille tarjosi kauneimman näkemäni auringonlaskun. Meri hehkui violettina ja oranssina. Saarella oli rauhallista ja hiljaista. Ja tunnelma oli vilpittömän onnellinen. Ilta on jäänyt muistoissani kauniina ja tunnelmallisena päätöksenä onnistuneelle mökkireissulle.