Elokuun suosikit: vegaaniset donitsit, iltauinnit ja uudet rutiinit

Elokuussa sanoimme heipat kesälle ja aloimme hiljalleen valmistautua syksyyn. Vaihdoimme kotona järjestystä, uimme viilenevissä vesissä ja söimme vegaanisia donitseja.

Roosa

Valmistautuminen syksyyn

Tiedän että tämä on ehkä vähän klisee, mutta elokuussa myös minä surprise surprise olen fiilistellyt alkavaa syksyä. Elokuu on yksi lempikuukausistani – ei vain siksi että juhlin synttäreitäni elokuussa – vaan koska viilenevästä tuulesta ja pimenevistä illoista tulee olo, kuin olisi jossain muualla kuin Suomessa. Kesän päättymisessä on tietynlaista melankoliaa, josta nautin tosi paljon. Tiedätte varmasti sen tunteen! Olen myös kaivanut villakangastakit esille (too soon?) ja huoltanut ne valmiiksi kylmempiä kelejä varten.

Koti-inspiraatio ja uusi järjestys

Saapuvan syksyn ja ”uuden alun” inspiroimana koin kaipaavani jotain muutosta ympärilleni (varmasti kotitoimistokuviolla on ollut myös osansa tietynlaiseen turtumiseen). Hieman huvittaa sanoa tämä ääneen, mutta yksi elokuun parhaita juttuja on ollut järjestyksen muuttaminen kotona. Niin pieni asia, mutta niin suuri vaikutus! Sen sijaan, että hankkisi muutoksen tarpeeseen jotain uutta, olisi hyvä muistaa pohtia, miten jo olemassa olevaa voisi hiukan piristää. Uuden järjestyksen myötä seinieni sisällä on nyt ihan erilainen tunnelma, ja huonekalut ja esineet näyttävät kiinnostavammilta uudesta kulmasta.Vasemmalla bikinit kuivumassa mattolaiturilla iltauinnin jälkeen ja oikealla kahvihetki donitseilla.

Emmi

Vaatelainaamo The Ateljé

Olen itse harrastanut vaatteiden lainaamista melko paljon kavereiden kesken. Minulla on esimerkiksi yksi mekko, joka on käynyt kolmen eri pituisen ja vartalotyyppisen ihmisen päällä kolmissa eri häissä. On ihanaa, että lainauskulttuurista on tullut entistä suositumpaa ja vaatelainaamoita on tullut hiljalleen enemmän ja enemmän. Kiinnostavia, omantyylisiä lainaamoita ei ole kuitenkaan vielä tullut kovin paljoa vastaan, joten elokuussa avautunut vaatevuokraamo The Ateljé on ehdottomasti tervetullut tulokas. Visuaalinen maailma on puhutteleva ja ehdoton plussa siitä, että vaatteiden pesemisestä ja huollosta ei tarvitse itse huolehtia. Luulen, että en pystyisi rentoutumaan, jos pitäisi koko ajan pelätä, että kaadan jotain ruokaa tai juomaa päälleni. Unelmoin itse vuokraavani joskus esimerkiksi tämän ihanan TEIJAn mekon. Myös tämä Anni Ruuthin toppi olisi täydellinen johonkin juhliin mustien leveälahkeisien housujen ja korkkareiden kanssa.

Iltauinnit

Yksi parhaista jutuista elokuussa on ollut iltauinnit. Tykkään muutenkin luonnonvesissä uimisesta, mutta elokuun pimenevissä illoissa ja viileän virkistävissä vesissä se on tuntunut vielä erityisen ihanalta. Olen käynyt monena iltana työpäivän jälkeen vielä lyhyellä uinnilla auringonlaskun aikaan. Olen aika vilukissa, mutta olisi ihana kokeilla jatkaa uimista vielä pitkälle syksyyn ja ehkä jopa uskaltautua avantoon talvella.

Vegaaninen donitsikahvila ROUND

Helsingistä löytyy jo kivasti vegaanista ravintolatarjontaa, mutta vegaanisia herkkuja voisi olla mielestäni vielä enemmänkin. Monissa leivonnaisissa käytetään nimittäin kuitenkin edelleen maitoa ja kananmunaa. Olin siis superinnoissani, kun Punavuoreen, Iso Roballe avautui täysin vegaaninen donitsikahvila ROUND. Maistoimme lauantaina paria eri makua: tuplasuklaata ja kookoskinuskia, jotka olivat molemmat ihanan täyteläisiä makuja. Suositus! Ilmeisesti moni muukin oli yhtä innoissaan donitseista, sillä ne myytiin koko avajaisviikon jokaisena päivänä loppuun. Suosittelen siis tilaamaan donitsit etukäteen valmiiksi heti kahvilan avauduttua ja noutamaan myöhemmin.

Lukusuosituksia