Kesäkuun suosikit: affogato, alkuviinit ja lippakiskat

Kesäkuussa nautimme telttailusta, pengoimme insta-kirppareilla, söimme affogatoa ja maistelimme alkuviinejä.

Roosa

UU MarketNouvelle Saison -verkkonäyttely

Sadepäivän hot tip: UU Marketin ja Institut finlandais’n Nouvelle Saison -verkkonäyttely esittelee herkullisin kuvin sekä videoin kahdeksan suomalaisen muotoilijan ja taiteilijan töitä, jotka tuovat esiin uuden sukupolven tyylisuuntaa muotoilun kentällä. Näyttely on esillä instituutin sivuilla 27.8. saakka. 

Jos liikut Jyväskylän suunnalla, suosittelen käväisemään vierailulla Suomen käsityön museossa, jossa on 6.9. asti esillä UU Marketin Herbarium -myyntinäyttely.

Drinkkivinkki: Let me wine

En tiedä viineistä paljonkaan ja myönnän valikoivani ne usein lähinnä kivojen etikettien perusteella. Lisäksi olen siinä mielessä hankala tapaus, että kroppani ei kestä jostain syystä moniakaan kuivia valkkareita tai kuohuvia. Onneksi olen kuitenkin löytänyt sen ainaisen punaviinin lisäksi itselleni sopivia kesäviinejä esimerkiksi oransseista viineistä ja hedelmäisistä alkuviineistä.

Let me wine maahantuo alkuviinejä, joita voi bongata nykyisin myös Alkon hyllyiltä. Etiketin perusteella valittuja (ja hyväksi havaittuja): Itävaltalainen Weingut Koppitsch Homok -valkoviini, jota maistelin juhannuksena kuhan kanssa. Rose samalta tuottajalta oli myös superhyvä ja ehkä jopa peittosi valkkarin.


Kuvat: Curated & Once there were things

Kuratoitua vintagea kotiin ja vaatekaappiin

Alkukesä on ollut instakirppisten kulta-aikaa ja vintage-aarteita tarkasti valikoivia toimijoita on putkahtanut lähiaikoina ilahduttavasti. Omiksi lemppareiksi ovat nousseet vaatteiden puolelta Curated ja kotijuttujen osalta Once there were things.

Bella Table -podcast

Rento ruokapodi, tätä olen odottanut! Bella Table on podcast ruoasta ja syömisen ilosta. Petran ja Kiian innostus on tarttuvaa ja jaksoista saa hurjasti inspiraatiota ja makuyhdistelmävinkkejä kokkailuun. Iso suositus jaksoille Ihan kaikki juhannusruuasta ja Ihan kaikki juhannustunnelmasta, joissa muun muassa vierailtiin Hakaniemen torilla (symppiksiä kohtaamisia, pakko päästä torille) ja fiilisteltiin tuoreita kesäherkkuja, kattausta ja kukkia. Juhannusvinkit on sovellettavissa kätevästi myös muihin kesäjuhliin tai illanistujaisiin!


Teltasta oli ihana herätä aamuaurinkoon ja linnunlauluun.

Emmi

Ulkona nukkuminen

Kesäkuussa yksi parhaista jutuista oli ehdottomasti nukkuminen ulkona. Olimme juhannuksena telttailemassa kaveriporukalla Espoon saaristossa ja se oli ihanaa! Olen viimeksi ollut telttailemassa festareilla varmaan noin kymmennen vuotta sitten, joten muistikuvani telttailusta olivat koko yön pauhaava musiikki ja yli tunnin suihkujono aamulla. Luonnossa telttailu oli kuitenkin ihan erilainen kokemus kuin festarialueella. Oli ihanaa herätä linnunlauluun ja katsella puiden varjoja teltan seinillä. Teltasta pääsi nopeasti aamu-uinnille mereen, jonka jälkeen söimme aamiaista rantakallioilla ja aloimme jo heti suunnittelemaan seuraavia telttaretkiä.

Affogato

Kesän paras jälkkäri on ollut ehdottomasti affogato, johon olen jäänyt ihan koukkuun. Käytän jälkkäriin yleensä Oatlyn vanilla -jäätelöä tai jos haluan ekstraherkun niin Ben & Jerrysin Vegan Peanut Butter and Cookies -jäätelöä. Affogato on superhelppo valmistaa: mukin tai lasin pohjalle kipataan jäätelöpallo, jonka päälle kaadetaan espressoshotti. Voilà, valmista!


Vasemmalla pioneja Talvipuutarhassa ja oikealla Tacos de Kuurna Liisanpuistikossa.

Pionisesonki

Pionit ovat all time favorite kukkiani ja jos toimii nopeasti, niitä voi ainakin vielä hetken verran ihastella täydessä loistossa esimerkiksi Talvipuutarhan edustalla ja Kaisaniemen Kasvitieteellisessä puutarhassa.

Tacos De Kuurna – Kiosquito

On ollut ihana huomata, että Helsingin lippakiskat ovat viime vuosina heränneet eloon. Olin viime viikonloppuna testaamassa juuri avautuneen Tacos De Kuurnan Liisanpuistikossa, jolle haluan antaa lämpimän suosituksen. Ruoka oli koukuttavan hyvää ja palvelu rennon hyväntuulista. Testasimme nieriätacot ja vegaaniset tacot perunalla ja molella. Kummatkin olivat herkullisia! Jälkiruuaksi söimme vielä meksikolaiset mehujäät, jotka oli valmistettu tuoreista mansikoista ja dipattu chili-lime-suola mausteseokseen. Nam!

Lukusuosituksia