Yhdeksän reseptiä täydellisen vapaapäivän viettoon

Kysyimme Halara-zinen tekijöiltä, millainen olisi heidän täydellinen vapaapäivänsä. Kokosimme vastaukset yhteen ja kirjoitimme myös omat täydellisen päivän oppaamme. Jos et siis tiedä vielä, mitä tekisit kesälomalla, poimi tästä vinkkejä.

Karla ja Toivo

Meidän täydellinen vapaapäivämme alkaisi hitaalla aamulla ja hyvällä aamupalalla. Aurinko paistaisi ja päiväkahvien kanssa syötäisiin vähintään yhdet korvapuustit. Hyvän sään siivittämänä kävisimme rennolla pyöräretkellä ja illalla hengailisimme kotisohvalla yhdessä tai ystävien kanssa. Adjektiiveina täydellistä vapaapäivää kuvaisivat parhaiten huolettomuus, onnellisuus ja kylläinen vatsa.

Ling

Aamu alkaa hitaasti, ilman kiireen luomaa painetta. Nautin hyvästä aamupalasta ja teestä, katselen ulos ikkunasta ja ihailen auringonsäteitä. Aivojumpan, kirjojen lukemisen tai luovan prosessin jälkeen voisin lähteä ulos, sillä rakastan seikkailuja. Meri kiehtoo minua ja on lähellä sydäntäni. Jokainen minuutti meren rannalla on ainutlaatuinen. Joskus myöhemmin iltapäivällä on myös päiväunien aika.

Laura

Täydellisenä vapaapäivänä aloittaisin vallankumouksen ja opettelisin lukemaan tarot-kortteja.

Milja

Täydellisen vapaapäivän aloittaa runsas aamupala, jonka kanssa voi nauttia kylmää appelsiinimehua. Päivässä on sopiva balanssi laiskottelua sisällä sekä ihmettelyä ulkona. Maalla nautin peltomaisemista ja luonnossa olemisen yksinkertaisuudesta. Kaupungilla nautin gallerioista, museoista ja harrastan usein window shoppingia! Myös vanhojen rakennusten värit ja niiden yksityiskohtiin huomion kiinnittäminen on aika ihanaa. Onnistuneen vapaapäivän kruunaa lopuksi itsetehty illallinen ystävien tai perheen kesken.

Lotta

Täydellisenä vapaapäivänä on kesä, kiva puolipilvinen sää, 25 astetta. Meri on lämmin ja kaikki kaverit ovat ulkona. Juon aika monta bisseä, tuttuja tulee ja menee, käyn uimassa. Sitten jossain tapahtuu jotain hauskaa, jonne voi karata käymään ja sitten sieltä jonnekin taas. Ehkä tanssimaan. Ulkona voi olla yöhön asti ja kävelen kotiin vasta, kun alkaa olla uudestaan valoisaa.

Rosa

Täydellisiin vapaapäiviin kuuluu palapelin tekemistä, perheen ja ystävien kanssa vietettyä aikaa, päiväunia ja pullakahveja.

Tara

Vapaapäivänä herään auringonpaisteeseen täysin levänneenä, siistissä kodissani. Syön aamupalaa rauhassa poikaystäväni kanssa. Aurinko paistaa, joten teen pitkän kävelyn kuunnellen samalla jotain hyvää podia. Matkalla takaisin kotiin käyn isossa ruokakaupassa ja ostan ainekset pastaillallista varten. Myöhemmin kaverit tulevat kylään. Juodaan viiniä ja valmistetaan pastataikinaa yhdessä.

Roosa

Täydellisenä vapaapäivänä herään ilman herätyskelloa ja teen jotain niin kivaa, että ajantaju unohtuu. Siinä olisi sopivassa suhteessa yksinoloa ja hyvää seuraa (ja hyvää ruokaa). En ole suunnitellut päivälle mitään erityistä ohjelmaa, kivoimmat jutut tapahtuvat yleensä spontaanisti.

Emmi

Täydellinen vapaapäivä alkaisi mutteripannukahvilla ja croisanttiaamiaisella sängyssä, jonka jälkeen tekisin pienen aamujoogan. Sitten kävisin lyhyellä galleria- tai kirppiskierroksella, jonka jälkeen söisin lounasta puistossa tai terassilla. Myöhemmin iltapäivällä suuntaisin isolla kaveriporukalla johonkin saareen meren äärelle paistamaan illallista trangialla ja juomaan viiniä. Uisimme, tanssisimme, katselisimme auringonlaskua ja ehkä jäisimme myös yöksi riippukeinuun tai telttaan nukkumaan.

Gemman ensimmäinen zine-julkaisu HALARA inspiroituu kreikkalaisesta elämäntavasta, joutenolosta ja päiväunista. Kahdeksan luovan tekijän töistä koostuvan zinen voit tilata täältä.

Lukusuosituksia