3 x Flow 2023

Keräsimme yhteen kiinnostavimmat musiikki-, taide- ja ruokavinkit tulevilta festareilta.

Elokuun ja kesän huipennus eli Flow-festivaali on pian taas täällä. Flow on kuulunut jo vuosikymmenen ajan olennaisena osana kesäämme ja olemme tänäkin vuonna suuntaamassa tulevana viikonloppuna festareille. Flow järjestään nyt myös viimeisiä vuosia tunnelmallisessa Suvilahden tehdasmiljöössä. Jännittävää nähdä mihin Flow siirtyy parin vuoden kuluttua ja pidämme sormet ristissä, että seuraavakin tapahtuma-alue olisi yhtä kiinnostava ja monipuolinen miljöö kuin nykyinen.

Menemme yleensä festareille ilman tarkempia suunnitelmia, jotta tilaa jää myös sattumille, uusille löydöille ja kavereiden kanssa höpöttelylle. Yleensä valikoimme kuitenkin ohjelmista muutamat suosikit ennakkoon niin musiikin, taidekattauksen kuin ruokakojujen puolesta. Tässä tärppimme tulevaan Flow-viikonloppuun!

Musiikki

Jos meiltä kysytään, Balloon Stage tarjoaa vuodesta toiseen Flow-festareiden parhaimmat keikat. Tänä vuonna odotamme erityisesti lauantain Arp Frigue & Familyn keikkaa. Ennustamme myös, että lauantai-iltana napolilaisen italo-vibaisen Nu Genean keikalla Black Tentissä tulee olemaan huikea meininki. Nu Genea julkaisi viime vuonna Bar Mediterraneo -levyn, joka on heidän mukaansa ”paikka, jossa ihmiset kohtaavat ja sulautuvat yhteen – kuvitteellinen tila, jonka ovet ovat aina avoinna matkailijoille ja elämälle” – kuulostaa täydelliseltä! Pääesiintyjistä merkitsemme muistiin ainakin Lorden ja Seinabo Seyn, joista jälkimmäisen aiemmat Flow-keikat ovat jääneet positiivisesti mieleen. Myös helsinkiläisen Pearly Drops indie-elektroduon keikka kiinnostaisi kokea.

Taide

Taide on tuttuun tapaan vahvasti läsnä festivaalialueella ja tämän vuoden ohjelmistosta löytyy puhuttelevia teoksia, joissa nousevat esille esimerkiksi teknologiaa ja ilmastonmuutosta käsitteleviä teemoja. Muun muassa aiemmilta Flow-vuosilta tuttu Tiilikello x Polestar -taidetila täyttyy tänä vuonna Thijs Bierstekerin reaaliaikaista ilmansaastedataa havainnollistavalla Gasp-installaatiolla. Teos koostuu lumoavista veteen putoavista öljypisaroista, jotka edustavat ilmassa leijuvia näkymättömiä ilmansaasteita.

Ympäri Suvilahden festarialuetta nähdään myös kahdeksantoista eri taiteilijan teoksia Urban Art -kuraation alla. Mukana ovat muun muassa taiteilija Kristo Saarikoski, graafikko Pihla Lemmetyinen, tekstiilitaiteilija Konsta Koivisto sekä kuvanveistäjä Luumu Tursas.

Ruoka ja juoma

Fiilistelemme myös festivaalien ruokatarjontaa etukäteen, jotta tiedämme mihin suunnata nälän yllättäessä. Tämän vuoden kokeilulistalle pääsevät ainakin punavuorelaisen japanilaisravintola Kamomen annokset, Calamari by Pobren friteerattu munakoiso piparjuurimajoneesilla sekä Anton&Antonin Korea Love bowl. Kuten viime vuonna, ravintolamenuilla ei nähdä punaista lihaa tai siipikarjaa. Jokaisesta festivaaleilla mukana olevasta ravintolasta on myös saatavilla vähintään yksi vegaaninen annos.

Makeannälkään aiomme testata lempileipomomme Way Bakeryn mansikka-mesiangervo munkkia ja jos festariviikonloppu on aurinkoinen (*sormet ristissä*), herkuttelemme myös Friidun vegaanisilla jäätelöannoksilla, jotka koristellaan muun muassa kinuskipopcorneilla ja syötävillä kukilla.

Lukusuosituksia