Joulutunnelmia

Kynttiläpaja, kukkapipareita ja kylmää glögiä. Terkut Gemman pikkujouluista!

Olemme viime viikkojen aikana virittäytyneet joulutunnelmaan. Emmi kävi Tuomaan markkinoilla Nollassa syömässä osterivinokasleivän sekä ostamassa paahdettuja kastanjoita ja villapohjalliset. Lisäksi Emmi kävi riisipuurolla Way Bakeryssä. Puuro oli hyvää, mutta annos oli överi – puolikas määrä olisi riittänyt hyvin.

Wayn riisipuuro tehdään kauramaitoon ja se on mielestämme yksi parhaista! Teemme sitä myös itse aina jouluaamuna (ja välillä myös muina vuodenaikoina). Resepti löytyy täältä. Roosa on virittäytynyt joulutunnelmiin polttamalla kynttilöitä ja herkuttelemalla 3 Kaverin piparijäätelöllä.

Meille ei kummallekaan tule tänä vuonna kuusta kotiin, mutta Roosa osti hyasintteja tuomaan joulun tuoksua. Emmi puolestaan osti Hakaniemen torilta havukranssin ulko-oveen (maksoi vain 10€!) sekä ison viininpunaisen amarylliksen.

Vietimme myös Gemman pikkujouluja: teimme mehiläisvahakynttilöitä, joimme glögiä ja söimme pipareita. Mehiläisvahakynttilät ovat usein aika hintavia, mutta niitä on onneksi todella helppoa ja nopeaa tehdä myös itse. Tarvitset vain mehiläisvahalevyjä, sydänlankaa ja sakset. Mehiläisvahalevyjä ja sydänlankaa voi ostaa askartelukaupoista, esimerkiksi Sinellistä ja Askarellista.

Yhdestä levystä saa kaksi tavallista kruunukynttilää. Leikkaa levy puoliksi leveyssuunnassa. Leikkaa sen jälkeen sydänlangasta hieman yli kynttilän mittainen pätkä ja tee ensimmäinen taitos sydänlangan ympärille. Jatka sen jälkeen rullaamista mahdollisimman tiukasti, mutta varovasti. Mehiläisvahaa on helppo käsitellä ja se taipuu hyvin käsien lämmössä. Kun olet rullannut kynttilän loppuun painele saumakohta vielä tiiviiksi ja kynttilän päät sydänlangan ympäriltä. Valmista!

Rullattuja kynttilöitä on helppo tehdä, mutta seuraavaksi olisi kiva kokeilla tehdä mehiläisvahasta myös perinteisiä kynttilöitä sulatusmenetelmällä. Roosan äiti oli tehnyt esimerkiksi tällaisen upean mehiläisvahakynttilän valmiiseen muottiin. Haluamme Roosan äidin kynttiläkouluun!

Jos kynttilöitä ei jaksa itse tehdä, Lokalista ja Tuomaan markkinoilta löytyy mielestämme kauneimmat valmiit kynttilät. Emmi osti Lokalista yksinkertaisia kruunukynttilöitä ja ruskean kävyn.

Kynttiläpajan lisäksi koristelimme pipareita kuivatuilla kukilla ja ranskanpastilleilla. Oikaisimme vähän ja koristelimme valmiita kaupan pipareita. Suosittelemme jouluna muutenkin ottamaan mahdollisimman rennosti ja oikaisemaan kaikessa missä pystyy. Vaikka välillä jouluna on hauska myös puuhastella, kannattaa kuitenkin valita vain muutama itse alusta loppuun tehtävä askare. Tällöin ei tule liikaa hommaa ja voi keskittyä joulun tärkeimpään tehtävään eli rentoutumiseen.

Piparien kanssa joimme Blossan glögiä kylmänä (oli yhtä hyvää myös niin!) skumppalaseista ja piparminttutangolla koristeltuna. Piparminttutanko on paitsi näyttävä ja jouluinen koriste, se tuo sulaessaan samalla myös kivaa ekstramakua. Emmin lapsuudessa tankoja käytettiin myös aina kuusen koristeena ja loppiaiseen mennessä tangot olivat aina yllättäen kadonneet.

Aiomme tänä jouluna ottaa rennosti myös lahjojen kanssa ja pyrimme ostamaan vain muutamia tarpeellisia ja kivoja juttuja läheisimmille. Täältä löytyy meidän vinkit parhaisiin arkisiin, aineettomiin ja spesiaaleihin lahjoihin.

Tunnelmallista joulunodotusta!

Lukusuosituksia