Flow x 3

Mitä odotamme eniten tämän vuoden Flow-festivaaleilta?

Flow kuuluu olennaisena osana elokuuhun ja vaikka emme sitä ehkä haluaisikaan myöntää, se on myös eräänlainen siirtymäriitti kesästä kohti syksyä. Listasimme tärpit muutaman vuoden tauon jälkeen entistäkin odotetummille festivaaleille.

Musiikki

Musiikkitarjonta Flow-festivaaleilla on lähes poikkeuksetta joka vuosi täydellinen sekoitus vanhoja suosikkeja ja uusia tuttavuuksia. Paras tapa valmistautua festareille on mielestämme tutustua ohjelmistoon hieman etukäteen, mutta jättää tilaa myös yllätyksille.

Parhaat bileet ja intiimeimmät keikat löytyvät Balloon Stagelta, jonne suuntaamme ainakin senegalilaisen Orchestra Baobabin keikalle sunnuntaina. Lisäksi fiilistelemme pääesiintyjien lisäksi erityisesti Backyardilla lauantaina soittavaa Trujilloa ja Donny Benétiä, joka esiintyy sunnuntaina Black Tentissä.

Kokosimme erityisesti uudempia löydöksiä, mutta myös muita tämän vuoden suosikkeja silmällä pitäen soittolistan, joka sopii täydellisesti niin Flow-etkoille kuin elokuisten iltojen jatkoille. Kuuntele soittolista tästä!

Taide

Taiteella on olennainen rooli osana Flow’n tunnelmaa, ja tänäkin vuonna video-, valo-, tila- sekä äänitaiteeseen painottuva taideohjelma levittyy ympäri Suvilahden festivaalialuetta.

Vastikään kunnostettu ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa avattu uusi tapahtumatila Tiilikello x Polestar on omistettu kokonaan taiteelle. Yli 40 metriä korkeassa vanhassa tiilikellossa voi tutustua Hanna Vihriälän näyttävään helmistä rakennettuun Puhalluskukkia-teokseen sekä Antti Tolvin tilalliseen sävellysteokseen Butterfly Effect.

Ruoka

Flow’ssa panostetaan kestävään festivaalituotantoon (Flow on mm. hiilineutraali yhtenä ensimmäisistä festivaaleista maailmassa!) ja vastuullisuus ulottuu luonnollisesti myös ruokapuoleen. Ravintoloiden annokset ovat kasvispainotteisia ja festivaali on päättänyt tänä vuonna luopua täysin punaisesta lihasta ja siipikarjasta.

Tämän vuoden ravintoloista haluamme testata ainakin annoksia tamperelaisen Kajon luonnon ja sesongin inspiroimasta menusta – erityisesti pikkelit kiinnostavat – sekä avotulella paistettuja vartaita Yakitori by Brasalta. Fine diningin puolelta kiinnostaa erityisesti ranskalais-skandinaavinen W30, jonka listalta löytyvät ’tarte au fromage’ sipulipiirakka ja bouillabaisse kuulostavat taivaalliselta.

Lukusuosituksia