Aamiainen palmujen keskellä ja muita selviytymiskeinoja pimeyteen

Aurinkolomavinkkejä Suomen talveen.

Suomen pitkä ja pimeä talvi on ollut aina vähän vaikea minulle. Lähes joka vuosi viimeistään marraskuussa alan haaveilemaan matkasta jonnekin aurinkoiseen ja lämpimään.

Ainakaan tänä talvena en kuitenkaan ole lähdössä ulkomaille ja olen viime vuosina yrittänyt vähentää lentomatkailua muutenkin. Olen kuitenkin keksinyt muutaman keinon, joilla voi tuoda ainakin pienen annoksen tropiikkia myös Helsingin harmauteen:

Aamiainen Talvipuutarhassa

Talvipuutarha on täydellinen pakopaikka, kun pimeä talvi alkaa tuntua raskaalta. Puutarhassa on yli 200 kasvia palmuista ja magnoliasta kaktuksiin ja mehikasveihin. Talvipuutarhaan ei ole pääsymaksua ja se on yksi suosikkipaikoistani sopia aamiaistreffit tai lounastauko ystävien kanssa. Palmujen katveessa syödessä voi hetken kuvitella olevansa jossain muualla.

Jos kotikaupungissa ei ole kasvitieteellistä puutarhaa, home edition -fiiliksen voi luoda isoilla huonekasveilla ja diffuuserilla. Suosittelen muutenkin hankkimaan kotiin vähintäänkin muutaman huonekasvin, niillä on suuri vaikutus hyvään sisäilmaan ja viihtyvyyteen muutenkin, mutta etenkin talvisaikaan.

Trooppiset kukat ja hedelmät

Huonekasvit ovat pysyvä osa kodin tunnelmaa, mutta jos haluaa jotain ekstraa niin myös yhdellä tai kahdelle eksoottisella kukalla saa luotua trooppista tunnelmaa kotiin. Sain vuosipäivälahjaksi ison orkidean oksan, joka on kestänyt maljakossa kohta jo kolme viikkoa, ja ilahduttaa joka kerta kun astun keittiöön.

Talvella myös monet trooppiset hedelmät ovat sesongissa, esimerkiksi kaikki ihanat sitrukset klementiineistä verigreippeihin. Tykkään talvisaikaan raahata kaupasta kassikaupalla erilaisia hedelmiä tuomaan kotiin väriä (ja vitamiineja). Suosikkejani ovat sitrusten lisäksi myös mangot ja passionhedelmät. Mangosta saa tehtyä myös simppelin ”salaatin” leikkaamalla sen siivuiksi lautaselle ja repimällä päälle minttua. Suunnittelen myös sekoittavani jonkun hyvän drinkin tulevana viikonloppuna Gemman kuvauksista ylijääneestä kookospähkinästä.

Vaatteet ja korut

Viimeisen silauksen saa luotua kesävaatteilla (ja itseruskettavalla, lol). Tykkään kotona pukeutua välillä kesämekkoihin ja fiilistellä kesäasuja. Kodin ulkopuolella on puolestaan kiva luoda kesäfiilistä koruilla. Helmi- ja simpukkakorut näyttävät kesävaatteiden lisäksi talvisaikaan kivalta myös koko mustassa asussa. Valkoiset helmet tuovat valoa kasvoille ja sopivat hyvin esimerkiksi mustan poolon kanssa. Ihanimmat helmikorut löytyvät Aidan valikoimasta. Haaveilen ostavani heiltä itselleni joululahjaksi jotkut isot helmikorvikset.

Olisi ihana kuulla myös, jos teillä on jotain hyviä vinkkejä talvesta selviytymiseen!

Lukusuosituksia