Marraskuun suosikit: klassikoiden uusi elämä, sarjasuosituksia ja illallinen tuntemattomien pöydässä

Marraskuussa seurasimme kiinnostavien kierrätysmallistojen putkahtelua, bingetimme uutuussarjoja ja illallistimme tuntemattomien seurassa.

Emmi

Sarjasuosituksia – Politiikka-Suomi & Maid

Marraskuun pimeydessä on tehnyt mieli käpertyä iltaisin sohvalle katsomaan sarjoja. Onneksi viime aikoina on tullut paljon kiinnostavia uutuuksia. Koukutuin täysin Areenan Politiikka-Suomi -dokumenttisarjaan, joka on raikas kuvaus Suomen politiikan historian merkittävimmistä käänteistä ja keskeisimmistä poliitikoista. Sarjaan on tehty vaikuttava taustatyö ja sitä varten on haastateltu yli sataa poliitikkoa ja asiantuntijaa, mikä myös näkyy! Suosittelen kaikille (myös niille, jotka eivät yleisesti ole kovin kiinnostuneita politiikasta).

Toinen sarjasuositus puolestaan kuvaa kaikkea sitä, mikä on mennyt Yhdysvaltojen politiikassa pieleen. Netflixin draamasarja Maid on hieno ja tarkka kuvaus köyhyydestä, äitiydestä ja perheväkivallasta nykypäivän Yhdysvalloissa. Sarjaa tähdittää myös yksi mielestäni tämän hetken kiinnostavimmista ja karismaattisimmista näyttelijöistä: ihana Margaret Qualley. Vaikka sarja on paikoin aika raskasta katseltavaa, on siinä myös elämänmakuisia ilon ja onnistumisen välähdyksiä. Erityismaininta siitä kuinka hienosti sarjaan on saatu luotua arkielämän kuvauksen keskelle myös välähdyksiä päähenkilön kuvitelmista, tunnetiloista ja muistoista.

Supper Club – illallinen tuntemattomien kesken

Osallistuin viime viikonloppuna ihanan Emma Ranteen järjestämälle Supper Club -illalliselle. Illallisen ideana on koota ruokapöydän ympärille toisilleen vieraita ihmisiä ja tutustua yhdessä syödessä. Ajatus konseptin takana on mielestäni hieno, ja varsinkin kun viimeisen parin vuoden aikana ei ole juuri tavannut uusia ihmisiä, oli ihana tutustua pitkästä aikaa uusiin tyyppeihin.

Lisäksi Emma on mielettömän taitava kokki ja kaikki ruoka oli superhyvää! Menu kuulemma vaihtuu joka kerta, mutta lauantaina tarjolla oli alkupalaksi itsetehtyjä karjalanpiirakoita ja munavoita, pääruuaksi punakaali-omenakeittoa ja jälkkäriksi aprikoosi-omena-viskikakkua. Vieraat tuovat mukanaan viiniä tai muuta juotavaa, ja osallistuvat pikkusummalla (5€) kokkauskuluihin. Lämmin suositus Supper Clubille ja kiitos vielä Emmalle ihanasta illasta! Suosittelen muutenkin ottamaan Emman insta-tilin seurantaan, jos kaipaat kokkausinspiraatiota ja herkullisia arkireseptejä.


Vasemmalla Emma Ranteen aprikoosi-omena-viskikakku (Kuva: Emma Ranne). Oikealla liivi AIDA x Sima -mallistosta (Kuva: Misa Asanuma).

Roosa

Kiinnostava kierrätysmallisto x 4

Eletään vuoden pimeintä aikaa, mutta ainakin kotimaisen vaateteollisuuden kentällä on valoa nähtävissä. Kuluneen kuukauden aikana (ehkä jonkinlaisena vastaiskuna Black Fridaylle?) on nimittäin lanseerattu yksi jos toinenkin mallisto tai konsepti, jossa vanhat klassikot ja materiaalit saavat uuden elämän.

Gemman KASVIO-kokoelmastakin tutun Aida Impactin perustajan Elina Siiran ja suunnittelija Sima Salmanin yhteistyönä syntyneessä Aida x Sima-mallistossa käsinkirjaillut vintage-aarteet muuntautuvat uniikeiksi vaatteiksi. Materiaaleina käytetään kauniita (ja taatusti kestäviä) vintage-pöytäliinoja, verhoja ja muita puuvilla- tai puuvilla-pellavakankaita. Malliston tuotteet ommellaan tilauksesta ja niitä on myös mahdollista vuokrata.

Joutilaisuuden sanansaattaja Jouten herättää henkiin hotellien vanhat tekstiilit ja valmistaa unisex-vaatteita kierrätetyistä hotellitekstiilesitä, kuten froteepyyhkeistä ja lakanoista. Marraskuussa lanseerattu FW21-mallisto Palette by Jouten sisältää yhdeksän utuista mielentilaa kuvastavaa sävyä, jotka puhuttelivat erityisesti näin kaamoksen keskellä. Käsintehdyt pehmoiset froteevaatteet on myös ihana joululahjaidea!

Arelalla vaatteiden kiertokulku on tärkeä osa yrityksen arvoja, jonka vuoksi Arelan uusi Reborn Capsule Collection tuntuu luontevalta jatkumolta merkin For Good -konseptille. Reborn-mallistossa Arelalle palautetut korjausta vaativat second hand -neuleet on päivitetty uuteen uskoon solmuvärjäyksellä ja jännittävät väriyhdistelmät tuovat mielenkiintoista kontrastia Arelan muutoin melko minimalistiseen linjaan. Reborn-mallisto on toteutettu yhteistyössä kahden tekstiilisuunnittelijaopiskelijan Saimi Parikan ja Kaisa Kervisen kanssa.

Myös Marimekon valikoimassa nähtiin marraskuussa jotain uutta ja raikasta, mutta kuitenkin vanhaa tuttua, kun Marimekko Upcycled-mallisto esitteli Jokapoika-paidan uudelleentyöstettynä. Paidasta on saatavilla mallistossa kaksi Vuokko Nurmesniemen ikonisen Piccolo-kankaan sommittelua ja kymmeniä väriyhdistelmiä. Jään innolla seuraamaan, millaista jatkoa konseptille on luvassa.

Joutenin vaatteet valmistetaan hotellien kierrätetyistä pyyhkeistä. Palette by Jouten -malliston sävyt 03 Heather & 05 Acorn näyttävät ihanalta yhdessä! (Kuva: Jouten)

Lukusuosituksia