Syyskuun suosikit: mattoja, muotoja ja sadonkorjuusatoa

Syyskuussa inspiroiduimme valokuvataiteesta ja matoista sekä herkuttelimme oman maan sadolla ja japanilaisilla izakaya-annoksilla.

Roosa

Helsinki Schoolin 25-vuotisnäyttely Taidehallissa

Suurena valokuvataiteen ystävänä odotin Helsinki School -kollektiivin näyttelyä, joka avautui Taidehallissa syyskuussa. Uusia näkökulmia valokuvaan – Helsinki School 25 vuotta -näyttely esittelee yhteisön 30 valokuvaajan teoksia vuosien varrelta. Olin poikkeuksellisen vaikuttunut erityisesti Hilla Kurjen omakuvista ja Anni Leppälän teoksista, ja myös luonnon syklejä kuvaavat Mikko Rikalan kuvat jäivät mieleeni. Näyttely on esillä Taidehallissa 31.10. saakka.

Finarte x Juslin Maunula

Kotimainen Finarte lanseerasi Galleria-malliston, jossa on mukana Juslin Maunula -suunnittelijakaksikon suunnittelemia mattoja. Mattojen herkulliset väriyhdistelmät, pintastruktuuri ja arkkitehtoniset muodot puhuttelivat, kun pääsimme tutustumaan uuteen mallistoon paikan päällä Finarten myymälässä Helsinki Design Weekin aikaan. Mattojen värit ja muotojen sommittelu ovat saaneet inspiraatiota väriteoreetikko Josef Albersin töistä ja Arkkitehti Carlo Scarpan muotokielestä. Finarten matot käsinpunotaan vastuullisesti Intiassa luonnonmateriaaleista.

Izakaya-ravintolat

Japanilaiset izakaya-ravintolat tuntuvat olevan nyt suuressa suosiossa Helsingissä – enkä lainkaan ihmettele, sillä ne ovat vähän kuin rentoja tapas-baareja, joissa tarjoillaan juomien ohessa pienempiä annoksia. Kävin kesällä useita kertoja Kuurnan Yakitori-lippakiskalla maistelemassa japanilaisia izakaya-tyylisiä annoksia ja nyt syyskuussa kävin testaamassa Albertinkadun tunnelmallisen Shinobin. Omat lempparini Shinobin listalta olivat kampasimpukat merilevällä ja misokoiso-annos, ja jos vatsassa olisi ollut tilaa jälkiruoallekin, olisin tilannut suklaakakkua soijakastike-jäätelöllä. Myös aiemmin pop upina toiminut ja nykyisin vakituisissa tiloissa Kruununhaassa sijaitseva Sake Bar & Izakaya kiinnostaa, olen kuullut paikasta paljon hyvää!

Arkadian kirjakaupan lehtihyllyltä löytyi vanhoja Taide-lehtiä.

Emmi

Arkadia Book Shop

Arkadian kirjakauppa on yksi kaikkien aikojen suosikkipaikoistani ja se on erityisen ihana varsinkin ilmojen viiletessä. Arkadiassa on omanlaisensa nostalginen ja inspiroiva tunnelma, ja se on yksi suosikeistani, jos haluan mennä johonkin rauhassa lukemaan tai tekemään töitä. Siellä voi myös pelata biljardia ja tietenkin tehdä hyviä kirjalöytöjä! Kirjakauppaa myös vuokrataan erilaisia tapahtumia varten ja huomasin, että yksi tuttavani piti juuri hetki sitten häät siellä (näyttivät ihanilta!). Kuvasimme myös tämän kirjoituksen kuvat Arkadian upeissa tiloissa.

Sadonkorjuu – herkut mökeiltä

Unelmoin omasta mökistä, jonka puutarhasta voisi syksyn tullen aina kerätä herkkuja talven varalle. Siihen saakka kun oma mökki on kuitenkin vasta haaveiden tasolla, on ihanaa saada perheeltä oman sadon tuliaisia. Äiti on tuonut ihania herkkuja läpi kesän ja syyskuun aikana olen saanut herkutella muun muassa itse kasvatetulla lehtikaalilla, hokkaidokurpitsoilla ja kesäkurpitsoilla. Isältäni sain puolestaan maailman parasta omenamehua ja -hilloa, jotka on tehty oman mökin omenoista. Ruokalahjat = parhaita lahjoja!

Hunajakauppa

Toinen herkkuaiheinen suosikki – hunajakaupan kukkaishunaja. Hunaja tulee Koskenkorvan luomutilalta, ja kauniit etiketit on suunnitellut Riikka Piippo. (Riikka on muuten myös suunnitellut tämän upean Archetypen lierihatun.) Hunajakaupalla oli pop up muutama viikko sitten ja ostin sieltä purkit Roosalle ja itselleni talvea varten. Kaunis hunajapurkki ja hyvä tee -kombo olisi mielestäni myös ihana joululahja jollekin, jolla on jo kaikkea. Hunajakaupalla saattaa kuuleman mukaan tulla vielä uusi pop up myöhemmin syksyllä, mutta muuten purkkeja saa ostettua myös laittamalla Instassa yksityisviestin!


Vasemmalla Emmin äidin kasvimaan hokkaidokurpitsa odottaa risottoon pääsyä. Oikeassa kuvassa Riikka Piipon perheen luomutilan hunajaa.


Lukusuosituksia