Ajatuksia kauneudesta ja ihonhoitorituaaleja

Asiaa kauneudenhoidosta ja peilikaappien uusi suosikki Djusie, jonka filosofia ulottuu pintaa syvemmälle.

Emmi

Olen aina vähän vierastanut kosmetiikkabrändien isoja lupauksia täydellisestä ja virheettömästä ihosta, sillä olen huomannut, että omaan ulkonäkööni vaikuttavat eniten uni, aurinko, terveellinen ruokavalio ja levännyt mieli. Vietin hetki sitten rentouttavan hotelliviikonlopun, jolloin nukuin pitkään, söin hyvin, enkä ajatellut lainkaan työasioita – ja tuntui, että viikonlopun jälkeen peilistä katsoi ihan toinen ihminen.

Toiseksi, mielestäni kauniisti ikääntynyt iho voi näyttää myös aivan ihanalta. Rakastan esimerkiksi syviä naururyppyjä muutamalla ystävälläni, ja olen harmitellut jo pitkään sitä, etteivät omat silmäkulmani rypisty merkittävästi nauraessani.
”Ihon ei tarvitse olla virheetön tai rypytön ollakseen kaunis.”


Tästä huolimatta toivon tietenkin ihoni näyttävän terveeltä ja kuulaalta. Sen takia olin innoissani, kun saimme testiin Katja Kokon lanseeraaman luonnonkosmetiikkasarjan Djusien, sillä ajatukset sen taustalla resonoivat. Katja Kokon mukaan ihon ei tarvitse olla virheetön tai rypytön ollakseen kaunis ja kirkas. Djusie edustaa luonnollista kauneutta, mielen hyvinvointia, tervettä itsetuntoa ja ystävällisyyttä. Mielestäni on myös hienoa, että osa tuotoista lahjoitetaan mielenterveystyöhön tukemaan myös mielten hyvinvointia.

Tykkään suosia ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaa, mutta rehellisesti sanottuna olen aika laiska tutustumaan erilaisiin raaka-aineisiin ja INCI-listoihin. Yritän aina mahdollisuuksien mukaan minimoida arjen valintoja ja luottaa mahdollisimman monessa asiassa sen alan ammattilaisiin, jotka ovat perehtyneitä asiaan. Sen takia luotan mielelläni suomalaisen luonnonkosmetiikan pioneeriin Katja Kokkoon ja hänen valitsemiinsa tuotteisiin. Olen jo pitkään muutenkin seurannut Katjan suosituksia, joten on helppo luottaa hänen valitsevan parhaat mahdolliset raaka-aineet myös omaan tuotesarjaansa.Roosa

Suhteeni kauneudenhoitoon on muuttunut vuosien varrella merkittävästi. Kun aiemmin etsin tehokkainta tuotetta ja keskityin virheiden piilottamiseen, nykyisin suhtaudun ihooni lempeämmin ja pikemminkin korostaen sen hyviä puolia kuin peitellen. Ihoni on ollut aina taipuvainen epäpuhtauksiin ja se reagoi helposti esimerkiksi stressiin ja muihin ulkoisiin ärsykkeisiin, joka etenkin nuorempana aiheutti paljon paineita.

Sen lisäksi, että olen ymmärtänyt elämässä olevan tärkeämpiäkin asioita kuin näppylä otsassa ja löytänyt iholleni sopivat tuotteet, olen oivaltanut ihonhoidon olevan kokonaisvaltaisempaa – ei vain ulkoista tai suoritusta – ja pyrkinyt tekemään siitä itselleni rentouttavan rutiinin.
Ulkoisen ihonhoidon ohessa Djusie korostaa pintaa syvemmälle ulottuvan ihonhoidon merkitystä. Tähän tarkoitukseen Djusie on kehittänyt tuotteiden käytön yhteydessä tehtäviä yksinkertaisia kasvohoitoja, ihonhoitorituaaleja, jotka sekä rauhoittavat mieltä, että avaavat tuotteiden aromaterapeuttisia vaikutuksia sekä vilkastuttavat ihon verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Olen omaksunut näitä ihonhoitorituaaleja etenkin iltarutiineihin – pyörittelen puhdistusöljyn kasvoille muutaman minuutin pidempään, hengitän syvempään painellessani hoitonestettä kasvoille ja muistan keskittyä rauhassa myös kasvoöljyn tuoksuun.

Ihonhoidon vertaaminen viherkasvien tai puutarhan hoitoon on mielestäni osuva: kasveja suihkutellaan, lehdistä pyyhitään pölyt ja kuivat osat poistetaan, mutta myös maaperää on aika ajoin hoidettava.


”Olen oivaltanut ihonhoidon olevan kokonaisvaltaisempaa – ei vain ulkoista tai suoritusta.”
Kokemuksia Djusiesta

Muutaman kuukauden testijakson jälkeen Djusie on lunastanut lupauksensa ja iho on tuntunut huomattavasti elinvoimaisemmalta. Ennen testausta olimme lukeneet arvosteluja Acid Bloom -hoitonesteen ärhäkästä tuoksusta, mutta omiin neniimme kaikkien tuotteiden tuoksut ovat olleet positiivisen raikkaita ja piristäviä.

Suosikiksemme nousi erityisesti Liquid Silk -puhdistusöljy, sillä toimivaa luonnonkosmetiikan puhdistustuotetta on ollut vaikea löytää. Lisäksi Emmi on kokenut toimivaksi kikaksi Eevis Liedekseltä bongatun idean Fruit Glaze -kasvoöljyn sekoittamiseen esimerkiksi meikkivoiteeseen tai poskipunaan. Kikan myötä myös meikkipussin vanha kuivahtanut poskipuna on saanut lisää käyttöikää.

Djusiesta erityisen tekee se, ettei kyseessä ole pelkkä kosmetiikkasarja, vaan filosofia ulottuu pintaa ja ihonhoitotuotteita syvemmälle. Sen lisäksi, että sarjan visuaalinen ilme ja pakkaussuunnittelu hivelevät silmää, Djusie tuo kukoistusta ympärilleen myös taiteen kautta ja julkaisee vuosittain rajallisen painoksen taidejulisteita vaihtuvalta taiteilijalta. Ensimmäinen juliste on Sanna Manderin ”Kukoista”-printti, jonka saa myös kaupan päälle hankkiessaan kolmen tuotteen setin. Djusie julkaisee myös sesongittain herkullista uutiskirjettä, jonka ensimmäinen Djusie Spring Edit -julkaisu tarjoaa inspiraatiota kevätsesonkiin.


Lukusuosituksia