Gemma SS21: mummotyyli

Mitä ideoita varastaa mummojen tyylistä?

Suuret muotitalot ovat taas alkuvuodesta julkaisseet SS21 lookbookinsa ja vaikka monet niistä ovatkin visuaalisesti inspiroivia, suurimman tyyli-inspiraation aiomme ammentaa tänä keväänä mummojen vaatekomeroista.

Näinä aikoina tulee suurimmaksi osaksi oleiltua kotona ja välillä käytyä korkeintaan lähikaupassa ja lenkkipoluilla. Niinpä vaatteilta toivoo ensisijaisesti mukavuutta ja pehmeyttä. Pukeutuminen ja vaatteet tuovat kuitenkin myös paljon iloa (vaikka ei juuri missään liikkuisikaan), joten ihan koko kevättä emme halua myöskään viettää pelkässä pyjamassa.

Mummot hallitsevat täydellisesti tällaisen mukavuus edelle -tyylin, jossa on kuitenkin ripaus eleganssia.

Vasemmalla Georgia O´Keeffe New Mexicon talonsa edustalla ja oikealla Tasha Tudor puutarhassaan.

Suurimpina tyyli-inspiraatioina meille ovat toimineet elegantti taiteilija Georgia O´Keeffe ja ihana kuvittaja-kirjailija Tasha Tudor. Molempien tyylistä huokuu helppous, vaivattomuus ja yksinkertaisuus. Heidän asunsa näyttävät paitsi harkitun tyylikkäiltä, myös siltä, että niissä on mukava liikkua ja esimerkiksi maalata tai kumartua kukkapenkkiin kitkemään rikkaruohoja.

Checklist! Lainaa ainakin nämä mummojen tyylistä:

Emmi

Huivit

Mummot hallitsevat täydellisesti huivien käytön. Kuvien huivi on lainassa Roosalta, mutta myös omalla ostoslistallani on ollut jo pidempään ollut silkkihuivi. Olen koittanut pitää silmät auki kirppareilla, mutta sopivaa yksilöä ei ole vielä tullut vastaan. Olen myös alkanut miettiä, että jos en löydä kaupasta tai käytettynä mieleistä, sellainen olisi ehkä myös helppo tehdä itse, jos vain ostaisi palan silkkikangasta? Yksinkertainen musta tai valkoinen iso silkkihuivi olisi ihana aurinkosuoja päälle kesällä. Tuollainen jättihuivi, joka Georgia O´Keeffellä on otsikkokuvassa olisi täydellinen.

Helmikorut

Helmikoruista tulee itselläni helposti mieleen vanhan ajan glamour, mutta ne sopivat yllättävän hyvin myös arkeen. Kun viime kuukaudet on tullut lähinnä vain kotoiltua, helmikoruilla saa tuotua hitusen juhlafiilistä arkeen, vaikka niiden parina olisi vain musta huppari. Kuvien korvakorut olen saanut lahjaksi mummoltani. Gemma x Aidan yhteistyönä syntynyt Gemini on kuin moderni versio vanhan ajan Hollywoodin ja mummojen suosimista paksuista helminauhoista. Odotan myös kovasti kesää ja unelmieni kesä-outfit koostuu uikkarista, hyvästä kirjasta ja Geministä (uskon, että se näyttää erityisen kivalta ruskettunutta ihoa vasten.)

Sävy sävyyn

Olen kiinnittänyt huomiota, että mummot pukeutuvat usein päästä varpaisiin samaan väriin, esimerkiksi tässä ja tässä. Tykkään kovasti ideasta yhdistää samaan asuun pelkästään samoja sävyjä. Vaikka mummojen päällä myös kirkkaatkin väriyhdistelmät näyttävät hyvältä, viihdyn itse parhaiten neutraaleissa väreissä. Aion kuitenkin kokeilla sävy sävyyn -tyyliä kokomustan lisäksi myös ainakin vaaleassa ja ehkä myös harmaassa tai ruskeassa asussa.

Gemini-helminauha ja mummon vanhat helmikorvikset.

Roosa

Siluetti ja kuosit

Mummosiluetti voi herättää monenlaisiakin mielikuvia – itse yhdistän sen hieman a-linjaisiin sekä pidemmän mallisiin, kukka- tai ruutukuviollisiin mekkoihin ja hameisiin, kenties istuvamman yläosan kanssa yhdistettynä. Vaikka useimmiten pikemminkin välttelen kuoseja, aina kevään ja kesän lähestyessä kuosit alkavat jostain syystä kiinnostaa enemmän, ja olen omaksunut isoäitien hameenhelmoista tutuista kuoseista omaan pukeutumiseeni ne turvallisimmat vaihtoehdot.

Samujin hame täyttää kaikki mummotyylin elementit: mukava, nilkkapituinen, a-linjainen, ruskea ruutukuosi, check!

Tuoksut

Jalo ruusun tuoksu vie ajatukset mummojen parfyymihyllyille, jonne tuoksut on valikoitu harkiten ja lempeydellä (ruusu on rakkauden symboli). Lempituoksuihini lukeutuvassa Byredon Rose Noirissa on ripaus nostalgiaa, mutta se on tuotu modernilla tavalla tähän päivään. Rönsyilevässä puutarhassa päivänsä viettänyt Tasha Tudor tuoksuu mielikuvissani keveän lämpimältä Rose Noirilta.

Nutturat

Löysät ja huolettomat niskanutturat ja hiusklipsit ovat hiustyylejä, jotka mummot taitavat ehdottomasti parhaiten. Olen viime aikoina iskenyt silmäni myös hainhampaan minimalistiseen versioon, pähkinäpuiseen hiussolkeen, jolla normiponnarin voi uppgreidata astetta elegantimmaksi.

Jos inspiroidut meidän tapaan mummotyyleistä, niin suosikkimme Instagramissa ovat: @pastagrannies ja @oldushka. Pappoja unohtamatta! Voisimme kopioida lähes jokaisen asun japanilaiselta tyyligurulta @hokanobunobu.

Lukusuosituksia