Heinäkuun suosikit: päivän mittaiset taidereissut, holiton chardonnay ja lippakiskat

Heinäkuussa söimme Kuurnan lippakiskoissa, kilistimme holittomalla chardonnaylla sekä kävimme päivän mittaisilla taidereissuilla Laila Pullisen veistosmuseossa ja Helsinki Biennaalissa.

Emmi

Kuurnan lippakiskat

Kuurna on taas avannut ihania pop up -kesäravintoloita Helsingin lippakiskoihin, tänä kesänä peräti kolme kappaletta! Viime kesän lempparin Tacos de Kuurnan (Liisanpuistikossa) lisäksi tänä kesänä on avautunut myös japanilaisia herkkuja tarjoileva Kuurna Yakitori (Eiranpuistossa). Oma suosikkini kolmikosta on kuitenkin Sandwich de Kuurna (Johanneksenpuistossa), jonka listalta löytyy juustoja, rapeaa leipää, sardiineja, salaattia ja ihania viinejä (+ hyvä irttarivalikoima) eli kaikki oleellinen pieneen kesädinneriin.

Kesän suosikkiviini – Urtekramin holiton Chardonnay

Vinkkasin tammikuun suosikeissa holittomista hedelmäkuohuvista, mutta nyt olen löytänyt uuden suosikin. Siinä missä aikaisemmat suosikkini ovat maistuneet enemmän juhlavalta hedelmäjuomilta kuplilla, Urtekramin alkoholiton Chardonnay on viinimäisempi. Plussaa myös luomulaadusta! Tämä on ehdoton uusi lempparini juhlajuomaksi ja saimme tarjoilla kuplivaa myös Gemman uuden kokoelman julkkareissa.

Glasshouse

Kerkesin käymään keväällä avautuneessa Glasshousessa kevään kiireiden takia vasta viime viikolla. Glasshousen konseptin ideana on koota yhteen erilaisia muodin, designin, taiteen, teollisten innovaatioiden ja kulttuurin toimijoita. Tällä hetkellä ensimmäiseen kerrokseen oli kuratoitu kaunis valikoima lehtiä, kirjoja, levyjä, vaatteita ja kotijuttuja, kun taas toinen kerros oli varattu taiteelle. Instastooreissa paljon esillä ollut Julia Lohmannin Merileväpaviljonki Hidaka Ohmu oli juuri niin upea kuin miltä se on kuvissa näyttänyt! Oli ihana nähdä myös vanhan Aleksi13:n hienot tilat uudessa käytössä. Kiinnostavaa nähdä miten toiminta kehittyy ja mitä kaikkea tiloissa vielä nähdään tulevaisuudessa.

Julia Lohmann – Hidaka Ohmu

Roosa

Toista maata -podcast

Lähes kaikkien podcastien ollessa kesätauolla, olen kuumeisesti metsästänyt uutta kuunneltavaa. Podien kaipuussa hairahduin hetkeksi rikos- ja murhapodcasteihin, vaikka olen vannonut etteivät ne ole minua varten (olin oikeassa). Etsiessäni hitusen kevyempää kuunneltavaa, törmäsin Kansallismuseon Toista maata -podcastiin, joka osoittautui täydelliseksi kesäkuunneltavaksi – pidän podeista, joiden parissa voi viihtyä ja samalla oppia uutta. Jakso suomalaisesta juhlimiskulttuurista sekä kuluttamista ja luksusta käsittelevä jakso olivat mielestäni erityisen mielenkiintoisia! Kussakin jaksossa esitellään teemaan liittyvä esine Kansallismuseon Toista maata -näyttelystä ja keskustelussa on mukana kiinnostavia vieraita. Myös kansallismuseon kustantama, Anna-Kaari Hakkaraisen ja Päivi Häikiön tieto- ja kaunokirjallisuutta yhdistelevä Curiositas-teos kurkistaa menneisyyteen esineiden kautta. Toistaiseksi olen vasta hipelöinyt kauniita kansia, mutta täytyy ottaa teos lukulistallekin.

Helsinki Biennal Vallisaaressa

Suomenlinnan naapuri Vallisaari on kuvankaunis paikka, joka on jo itsessään ihana kesäkohde. Vallisaari avattiin yleisölle vasta 2016 ja siihen saakka saari on saanut kehittyä villinä luonnontilassa. Tänä kesänä Vallisaaressa järjestetään nykytaidetapahtuma Helsinki Biennal, jonka teoskavalkadi sulautuu kiinnostavalla tavalla saaren luontoon ja historiaan. Pitkin kallioita, metsiä ja ruutikellareita sijoitettujen teosten kiertämiseen sai helposti kulumaan kokonaisen kesäpäivän.

Laila Pullinen – Veistospuisto & kotimuseo

Jatketaan kulttuuri- ja taidepainotteisella linjalla: Jos et ole vielä vieraillut Laila Pullisen kotimuseossa ja veistospuistossa, mene! Kuvanveistäjä ja professori Laila Pullisen teokset ja taidekokoelma on esillä ainutlaatuisessa kartanomiljöössä, joka on vain puolen tunnin bussimatkan päässä Helsingin keskustasta. Veistospuisto, ateljee-galleria, kivimakasiini sekä taiteilijakoti muodostavat monipuolisen kokonaisuuden, jossa oli lukemattomia herkullisia yksityiskohtia. Laila Pullisen veistospuisto ja kotimuseo on auki elokuun loppuun saakka torstaista sunnuntaihin.


Yksityiskohtia Laila Pullisen taiteilijakodista ja ateljee-galleriasta.

Lukusuosituksia