Kaunein kuplakone & suosikkimocktaileja

Arjen luksus: upgreidattu vesi.

Olemme molemmat kuplaveden suurkuluttajia, mutta pullojen raahaaminen kaupasta kotiin ja tyhjien vieminen takaisin tuntuu järjettömältä. Suomessa hanasta saa myös hyvää ja puhdasta vettä, joten on yksinkertaisesti tuhlausta niin lompakon kuin ympäristön kannalta ostaa vettä kotiin kaupasta.

”Katseenkestävän” hiilihapotuskoneen löytäminen on ollut kuitenkin yllättävän vaikeaa – siis sellaisen, jonka voi hyvillä mielin pitää esillä keittiössä, jota ei tarvitse tunkea käytön jälkeen piiloon kaappiin (ja lopulta unohtaa sen olemassaolo). Aarken hiilihapotuslaitteet eli yksinkertaisimmin kuplakoneet ovat varmasti markkinoiden kauneimpia ja ihastuimme erityisesti laitteiden minimalistiseen muotoiltuun ja nostalgiseen fiilikseen.


Aarken taustalla on design-alan ihmisiä, ja sen voi huomata laitteiden viimeistellystä muotoilusta pakkauksiin ja oheistarvikkeisiin. Hiilihapotuslaitteiden design on kuulemma saanut vaikutteita italialaisesta espressopannusta. Tämä oli meistä hauska fakta, koska keittiöistämme löytyy myös mutteripannu, jolla keitämme joka-aamuiset espressot.

Laitteessa ei ole lainkaan johtoa, mikä on ehdoton plussa. Sen voi siis kantaa vaikka pihalle tai puistoon ja rakentaa sinne pienen drinkkibaarin. Aiomme toteuttaa tämän ensi kesän puutarhajuhlissa!

Sober curious -ajattelutapa on ollut pinnalla jo jonkin aikaa – suosittelemme esimerkiksi kuuntelemaan Hanna Tikanderin Selvin päin -podia ja Roosan aiemminkin vinkkaaman Kansallismuseon Toista Maata -podcastin jakson, jossa pureudutaan suomalaisen alkoholikulttuurin historiaan.

Panostamme ruokaan ja kokeilemme keittiössä uusia reseptejä, joten miksei samalla tavalla panostaisi silloin tällöin kotona myös juomapuoleen? Cocktailien juominen päivittäin tai viikoittain ei tunnu kuitenkaan hyvältä idealta, mutta onneksi mocktailien avulla pääsee samanlaiseen juhlan tuntuun ilman seuraavan aamun päänsärkyä.


Veden saa helposti upgreidattua jo pelkästään kuplilla, mutta jos haluaa päästä vielä juhlavampaan tunnelmaan, voi kuplavettä tuunata erilaisilla konsteilla. Etätyöaikana on ihana tapa duunipäivän jälkeen sekoittaa kupliva mocktail, jonka nauttiminen toimii ikään kuin siirtymänä vapaa-aikaan.

Emmi työskenteli aiemmin monta vuotta kahvilassa, josta on jäänyt tapa tuunata vettä esimerkiksi erilaisilla yrteillä, marjoilla tai hedelmillä. Kokeile esimerkiksi lisätä lasiin kuplavettä ja minttua + limeä, chiliä + basilikaa tai inkivääriä + sitruunaa. Vain mielikuvitus on rajana yhdistelyjen suhteen. Toinen kiva vinkki on myös lisätä jääpalamuotteihin esimerkiksi syötäviä kukkia tai marjoja.



Jos haluaa päästä helpolla, Aarke on lanseerannut kuplakoneiden lisäksi myös drinkkisekoituksia ja makutippoja kuplaveden tuunaukseen.

Saimme kaikki maut testattavaksi ja drinkkisekoituksista ehdoton suosikkimme oli Spruce Tonic eli kuusenkerkkä, josta tuli mieleen raikas gin sin tonic. Tykkäsimme myös Bitter Orangesta, jonka maku muistutti Aperol Spritziä ja Spicy Gingeristä, joka sopii hyvin syksyyn ja talveen. Makutipoista suosikkimme olivat raikkaat ja kirpeät maut Cucumber Lime ja Citrus Twist.

Kuplaveden kanssa on helppo myös itse tehdä siirappeja melkein mistä tahansa marjoista, hedelmistä tai syötävistä kukista. Kurkkaa esimerkiksi Emmin vuosi sitten kirjoittama syreenisiirapin ohje tai kokeile herukoista valmistettua spritzeriä.

Herukkaspritzer

Halusimme tällä kertaa kehitellä oman mocktailin ja teimme päivän päätteeksi herukkaspritzereitä. Keitimme herukoita ja aprikooseja (tuomaan makeutta kirpeiden herukoiden vastapainoksi) sokerivedessä. Hedelmämarjaseosta keitetään matalalla lämmöllä noin kymmenen minuuttia, jonka jälkeen neste siivilöidään pois. Säästä keitetyt marjat ja hedelmät ja syö esimerkiksi aamupuuron tai jäätelön kanssa. Sekoita herukkasiirappia kuplaveden kanssa oman maun mukaan (esimerkiksi 1 osa siirappia ja 4 osaa vettä) ja koristele jäillä ja herukan oksilla.

Lukusuosituksia