Maakuntamatkailun helmi: Mathildedal

Pieni matkaopas Mathildedalin kylään.

Suomessa on paljon kauniita pikkupaikkoja ja kyliä, mutta välillä tuntuu silti ettei tiedä minne päin lähteä. Siksi haluan vinkata suloisesta Mathildedalista, jossa kävin ensimmäisen kerran muutama viikkoa sitten. Olimme mökkeilemässä ystäväni luona ja teimme sieltä päiväretken vanhaan ruukkikylään.

Paikan päällä oli kivanoloisia yöpaikkoja, mutta kylä on sen verran pieni, että se sopii täydellisesti myös päiväretkikohteeksi. Lähistöllä sijaitsee Teijon kansallispuisto, joten retken voi halutessaan helposti yhdistää myös patikointiin Teijon retkeilyalueella.


Pienet puodit

Mathildedalissa on paljon söpöjä pieniä putiikkeja. Ruukin kehräämöstä löytyi simppeleitä, laadukkaalta tuntuvia villaneuleita ja pipoja. Kaarnalaivassa oli ihania käsintehtyjä koreja ja harjoja. Jos etsit kauniita siivousvälineitä, täällä kannattaa poiketa!

Matildankartanon leipomoravintola

Matildankartano oli kaunis leipomoravintola, jossa tuoksui tuore leipä ja pulla. Ostimme täältä mökille mukaan juureen leivotun rosmariinileivän. Paikan miljöö oli ihana ja ulos oli katettu pöytiä puiden alle. Lounasannokset näyttivät myös lupaavilta, vaikka ei tällä kertaa ehditty niitä maistaakaan.


PetriS Chocolate

PetriS Chocolate on pieni suklaapuoti, jonka suklaat valmistetaan käsin omassa konditoriassa. Söin täällä ehdottomasti parasta suklaata mitä olen ikinä maistanut! Valitsimme kaikki pari konvehtia kahvin kanssa nautittaviksi. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin ottamaan paahteisen merisuola ja samppanja -konvehdin. Saatavilla oli myös herkullisen näköisiä vegaanisia suklaita.

Kyläpanimon Olutpuoti

Mathildedalissa on myös oma pienpanimo. Kyläpanimon Olutpuodissa voi tutustua panimon toimintaan ja olutvalikoimaan. Ostin täältä pari pulloa tuliaisiksi kotiin.

Alpakat

Paras juttu olivat tietenkin alpakat! Mathildedalin kylällä on omat alpakat, joita voi käydä katsomassa niityllä. Niiden villa pääsee myös hyötykäyttöön Ruukin kutomossa.

Mathildedalin reissun jälkeen innostuin lähimatkailuista ja haluaisin vielä kesän aikana käydä ainakin päiväretkillä Porvoossa ja Fiskarsissa.

Lukusuosituksia