Näyttelyvinkki: Antonia Hambergin Together-kotinäyttely

’Together’ syntyi yhteistyön ja yhdessä tekemisen teemoista, joita Antonia Hambergin Töölön kotiinsa kuratoimat näyttelyt ovat vuosien varrella edustaneet.

’Together’ on seitsemäs Antonia Hambergin kuratoima kotinäyttely.

Antonia Hamberg on avannut kotiovensa taiteen ystäville jo seitsemän kertaa. Vieraillessamme ensimmäistä kertaa Antonian luona marraskuussa 2020, kävimme kiinnostavan keskustelun Antonian kanssa kotinäyttelykonseptista ja taiteen ostamisesta. Tunnelma ja vastaanotto töölöläisessä kodissa on aina yhtä lämmin, mutta vaihtuvien näyttelyiden teosten, ripustuksen ja vuodenaikojen myötä kiinnostavalla tavalla erilainen. Maaliskuussa uuden Together-näyttelyn teoksia sai ihailla kevään kirkkaassa valossa.

Xiao Zhiyun maalaus makuuhuoneessa.

Kotinäyttelyt ovat Antonian mukaan olleet aina yhteistyön tuloksia ja niissä on ollut tärkeää yhdessä tekeminen, ihmisten välinen synergia, yhteenkuuluvuus, ystävyys ja tuki. ’Together’ perustuu vahvasti näihin teemoihin. Näyttely sai alkunsa Antonian pyytäessä aiemmasta kotinäyttelystä tuttua taiteilijaa Eeva Lietosta ehdottamaan, keiden kanssa hän haluaisi esitellä töitään. Lopulta näyttely rakentui Eeva Lietosen teosten lisäksi Inkeri Heiskasen, Frans Nybackan, Christine Valtosen ja Xiao Zhiyun maalauksista sekä Elina Ahlstedtin keramiikasta.


Together-näyttely syntyi Eeva Lietosen teosten ympärille.


Together-näyttely on auki 3.4. saakka keskiviikkoisin (klo 17-19) ja torstaisin (klo 13-17) Antonia Hambergin kotona Etu-Töölössä, osoitteessa Lemminkäisenkatu 4 b 27.

Lukusuosituksia