Malfatti Cacio e Pepe

Klassikkopastan makumaailma ”italialaisissa dumplingseissa”.

Malfatti on italialainen versio dumplingseista, hieman gnocchin tapaisia pehmeitä pastapalloja. Malfatti tarkoittaa ”badly made”, joka ei suinkaan viittaa makuun vaan palleroiden vaihtelevaan muotoon ja kokoon – pallot tai puikulat muotoillaan käsin, kieritetään jauhoissa ja upotetaan hetkeksi kiehuvaan veteen. Malfatti sisältää juuston lisäksi usein pinaattia ja muskottipähkinää ja kastikkeena toimii joko yksinkertainen tomaattikastike tai voi ja salvia.

Tämän Malfatti Cacio e Pepe -reseptin takana on Sedir, jonka vaivattomia reseptejä voin lämpimästi suositella hiipuneen kokkausinnon herättelemiseen! Sedirin Instagram-profiilin kohokohdista löytyy tämäkin resepti ohjeistettuna videolla.


Malfatti Cacio e Pepe

250 g ricottaa
1-2 dl pecorinoa raastettuna
2 rkl kokonaisia mustapippureita jauhettuna
1 dl durum-jauhoja, leivänmuruja tai suurimoita

Kastikkeeksi ruskistettua voita ja päälle parmesania, mustapippuria ja sitruunan kuorta.

Ohje

Poista ricotasta ylimääräinen neste talouspaperin tai harson välissä. Laita ricotta pakastimeen noin vartiksi, niin ettei se jäädy, mutta jähmettyy hiukan. Hienonna kokonaiset mustapippurit morttelissa tai veitsellä. Ota ricotta takaisin huoneenlämpöön. Sekoita kulhossa yhteen ricotta, pecorino ja 1 rkl durum-jauhoja, ja pyöritä massasta palloja. Ripottele loput jauhot lautaselle tai alustalle ja pyörittele pallot kevyesti jauhossa. Keitä kattilassa vettä, lisää ripaus suolaa ja pudota pallot varovasti veteen. Keitä muutama minuutti, kunnes pallot nousevat veden pinnalle. Tarjoile malfatti-pallot ruskistetun voin, pecorinon, mustapippurin ja raastetun sitruunankuoren kanssa.

Alkuperäinen resepti: Sedir

Lukusuosituksia