Soittolista arkikokkailuun

Rytmejä ruoanlaittoon ja pari bonusvinkkiä, miten tehdä arkikokkailusta taas innostavaa.

Viimeisen vuoden aikana on tullut oltua kotona paljon enemmän kuin yleensä, mikä tarkoittaa myös, että kotikeittiössä on tullut vietettyä tuntikausia viikossa. Meistä on ainakin välillä tuntunut, että inspiraatio ruoanlaittoon on ollut hukassa, kun ruokaa pitää olla jatkuvasti laittamassa. Listasimme siis muutaman vinkin meidän ja muiden kotikokkien iloksi, miten arkikokkailusta saa tehtyä kivempaa.

Tärkein vinkkimme liittyy musiikkiin: hyvä kokkaussoittolista houkuttelee keittiöön. Saku Tuomisen ”Kaikki mitä tiedän hyvästä ruoasta” kirjasta inspiroituneena teimme Gemmalle oman kokkaussoittolistan. Hyvän musiikin parissa ruuanlaitto on ihanaa ja innostavaa! Musiikki on myös paras väline töistä irroittautumiseen: kokkaushetki voi olla rentouttava hetki, jonka avulla jättää työpäivä taakse ja vaihtaa vapaalle.

Gemman soittolista sisältää uusia ja vanhempia kappaleita ympäri maailmaa. Yhdistävä tekijä biiseille on simppelisti se, että niissä on hyvän mielen fiilis ja niiden tahdissa tekee mieli kokata. Tällä hetkellä listan kesto on kaksi ja puoli tuntia, joten se riittää hyvin pidemmänkin kaavan dinnerin taustamusiikiksi. Listaan on kuitenkin luvassa vielä täydennystä sitä mukaan kun meille tulee hyviä kokkausbiisejä vastaan.

Miten tehdä arkikokkailusta innostavaa?

Alkusnacksit

Mikään ei ole kamalampaa kuin nälkäkiukussa kokkaaminen. Hyvä vinkki on siis ennen ruoanlaittoon ryhtymistä varata pieneen kippoon pähkinöitä, oliiveja tai nachoja, joita voi napostella samalla. Joskus myös pieni lasi viiniä on hyvä lisä!

Resepti-listat

Pidä puhelimen muistiinpanoissa listaa erilaisista arkiruoista. Kirjaa sinne myös ylös heti, jos törmäät johonkin ruokaan, jota voisi joskus kokeilla (muuten se helposti unohtuu). Listaan voi kätevästi palata esimerkiksi ennen kauppareissua.

Kokkausryhmä

Yksi hyvä idea uusien ruokaideoiden kehittelyyn on perustaa kavereiden kanssa Whatsapp-ryhmä, jossa jaetaan kuvia ja reseptejä omista onnistuneista kokeiluista. Usein helposti jumiutuu pariin omaan bravuuriin, joten tällä menetelmällä saa helpolla tavalla enemmän vaihtelua.

Ruokainspistä Instagramista

Meidän ikuisuussuosikit ruokainspikseen Instagramissa ovat: Tara Junker (@tarajunker), Emma Ranne (@nordicsunbeams), Bella Table (@bella.table, myös podcast!), Ottolenghi (@ottolenghi) ja Bon Appétit (@bonappetitmag).

Ota soittolista ja Gemman Spotify-tili seurantaan täällä.

Lukusuosituksia