Yöttömän yön muistoja

Kokosimme yhteen zinen tekijöiden mieleenpainuvimpia kokemuksia ja tunnelmia keskiyön auringon alla vietetyistä valoisista öistä sekä kirjoitimme ylös myös omat muistomme.

Gemman kolmas kokoelma YÖTÖN YÖ inspiroituu kesäöistä keskiyön auringon alla. Viime vuosi on tuntunut pitkältä varmasti monelle, joten halusimme koota yhteen muistutuksia huolettomista kesäpäivistä, jotka jatkuvat läpi yön kun aurinko ei laske horisontin alle.

Eveliina

Tuntuu, että olisin odottanut kesää kymmenen vuotta! Rakastan kesäöitä, mutta tällä hetkellä ikävöin eniten kesäpäiviä Pihlajasaaren kalliolla. Ne ovat nyt ensimmäisenä mielessä.

Emilia

Erityisimpiä kesäöitä ovat olleet ne hämärät hetket, jotka muistan kauniina välähdyksinä: Pyöräilyä halki uinuvan kaupungin, spontaaneja uimaretkiä juhlien jälkeen, telttailua kallioilla ja salamoita Lapissa. Yhteistä parhaille muistoille ovat ihmiset. Kiitos ystävistäni, elämä!

Sanna

Huumaavan kauniita kesäyön muistoja on niin monta! Eräs suosikkini on se, kun juuri lakitettuna ylioppilaana kävelin maailman suurimman onnen sekä kuohuviinihumalan vallassa baarista kotiin aamuauringon noustessa, ja koko maailma oli kohdallaan. Eräs toinen rakas muisto on se, kun olimme Lappeenrannassa ystävien kanssa juhlimassa elämää ja kesää, nauroimme ja itkimme, valvoimme aamuun asti. Lisäksi lukemattomat festarit, mökkeilyt, myös yksin haaveksien vietetyt yöt, jolloin ajatuksille oli tilaa avartua yön haaleassa valossa.

Siiri

Yöttömän yön juhannusten lisäksi erityisesti yksi kesäyön soutumatka on painunut mieleeni. Ekstempore tehty päätös lähteä veneellä läheiselle saarelle ja sen kallioille tarjosi kauneimman näkemäni auringonlaskun. Meri hehkui violettina ja oranssina. Saarella oli rauhallista ja hiljaista. Ja tunnelma oli vilpittömän onnellinen. Ilta on jäänyt muistoissani kauniina ja tunnelmallisena päätöksenä onnistuneelle mökkireissulle.

Veera

Suomenlahden ylitys tähtikirkkaana elokuun yönä.

Ninni

Hankala miettiä yksittäistä muistoa, olen enemmän tuoksujen ja tunnelmien kaipailija. Pakko mainita kuitenkin ilta kolme vuotta sitten, kun pyysin tulevan aviopuolisoni meille viinille. Päivällä oli ollut lämmin ja alkukesän yöllinen tuoksu oli huumaava. Ilmassa oli sähköä ja jännitystä. Viini oli pahaa ja naapuri oli oksentanut rappukäytävään. Silti tänä syksynä juhlitaan häitä.

Annette & Saana

Vitsi kesäyöt! Kesäöihin liittyy vahvasti nostalginen tunnelma ja paljon muistoja. Annetella mieleen on jäänyt monet illat vietettynä paikallisella rannalla kavereiden kera. Mainintana tappiollinen juhannus, joka hänen kohdalta päättyi jo iltakahdeksalta. Vanhempana on tullut porukalla lähdettyä reissun päälle, ja noilla reissuilla on syntynyt paljon rakkaita muistoja, joita haalia. Saanan lempimuistot liittyy perheen ja ystävien kanssa vietettyyn aikaan mökillä, Pohjois-Karjalassa. Mikään ei ole tunnelmallisempaa, kuin yölliset uinnit peilityynessä järvessä.

Evi

Yksittäistä lempimuistoa on vaikea nimetä, mutta rakastan yleisesti kesäöiden pysähtynyttä tunnelmaa. Kesäisin yöt tuntuvat maagiselta välitilalta, jossa kaikki on mahdollista.

Axel

Juhannus on Suomen kesässä taianomaista aikaa. Loputon valo hälventää päivän ja yön, kun iltahämärän rajamaa jo pian vaihtuu aamuvalon kajahdukseksi. Mieleenpainuneena kesäyönä vietimme ystävien kanssa aikaa saaressa juhlien ja seurustellen. Tanssimme rantakallioilla matkakaiuttimesta kuuluvan musiikin säestykseen ja kuin huomaamatta yö vaihtui seuraavaksi aamuksi. Uuden kesäpäivän sain aloittaa kädestä toista pitäen ja suudellen. Auringon säteiden kasvattaessa valoa uuteen päivään, huomasin olevani ihastunut.

Lotta

Ei yhtä ylitse muiden. Ilontäyteiset hetket ystävien seurassa kesäöiden syleilyssä, Suomenlinnan lautan odottelut usvaisina aamuyön tunteina sekä lukuisat vatsanpohjassa jännitystä herättäneet yölliset uinnit.

Julia

Viime kesältä mieleen on jäänyt erityisesti pyöräily eräässä auringonnousussa. Se näky ja ne värit olivat niin kauniita, että alkoi itkettämään ja oli pysähdyttävä läheiselle laiturille vain katselemaan ja kuuntelemaan. Sitten kerran polkiessani alepafillarilla, joku tuli baarista ulos tielle ja huusi, että: ”Hommaa oma tsygä!!” Hommasin!

Amalia

Maailma yllättää aina pienuudellaan, ja jotenkin päädyin tekemään kesäisen roadtripin Kokkolasta Helsinkiin hyvän ystäväni tindermatchin kanssa. Maisemien vaihtuessa ikkunassa hauskinta oli tutustua uuteen ystävään ja laulaa Abbaa niin kovaa että molempia vähän hävetti. Yövyimme Ruovedellä sijaitsevassa Helvetinjärven kansallispuistossa, enkä tule koskaan unohtamaan iltapesua maisemassa, jossa peilityyni järvi kohtaa vaaleanpunaisena hehkuvan taivaan heijastaen sitä itseensä. Taustalla musiikkina ainoastaan lintujen laulu sekä hyttysten verenhimoinen ininä. Parhaissa kesäöissä uudet kohtaamiset ja luonto kuuluvat lyömättömästi yhteen.

Anni

Mieleenpainuvimmat kesämuistoni liittyvät kaikki mereen. Minulla on kesällä aina uikkarit ja pyyhe mukana siltä varalta, että tulee mahdollisuus pulahtaa. Ja parasta on pyöräillä juhlista laiturin kautta kotiin, läpi heräilevän Helsingin.

Emmi

Vaikka usein haikailen ulkomaille, silti Suomen kesä on minusta parhaimillaan kesistä parhain. Kesällä simppelitkin asiat tuntuvat luksukselta. En osaa nimetä yhtä yksittäistä muistoa, mutta parhaimmat yöttömän yön muistot koostuvat saaressa vietetyistä illoista, ystävistä ja hyvästä musiikista, ruuasta ja viinistä.

Roosa

Kesäöiden tuoksumuistot – syreenit täydessä kukassaan, puusaunan ja juhannuskokon tuoksu. Ihania muistoja on monia ja kesän tuoksut tuovat ne aina elävästi mieleen.

Gemman kolmas zine-julkaisu YÖTÖN YÖ inspiroituu kesäöistä, jolloin aurinko ei laske horisontin alle ja yö on täynnä seikkailuja. Neljäntoista luovan tekijän työstä koostuvan zinen voit tilata täältä.

Lukusuosituksia