Muistomatka Marokkoon

Muistomatkailu ei rasita luontoa tai lompakkoa.

Siitä saakka, kun olen tienannut omaa rahaa, olen aina unelmoinut reissuista – mieluiten mahdollisimman kauas ja mahdollisimman pitkäksi aikaa. Viime vuosina olen kuitenkin pyrkinyt vähentämään turhaa lentämistä ja miettimään suhdettani matkoihin uudestaan. Inspiroiduin Karlan ja Toivon zineen toteuttamasta kuvasarjasta, joka toimii mielikuvamatkustamisen välineenä ja olen alkanut kotimaanmatkailun lisäksi harrastaa muistomatkailua vanhoihin suosikkikohteisiini.

Viime aikoina ulkomaille matkustaminen ei ole sattuneesta syystä muutenkaan houkutellut, mutta ehkä tulevaisuudessa myös pandemia-aikojen päätyttyä muistomatkailu voisi olla yksi keino vähentää turhaa lentomatkailua. Jos matkustaisimme harvemmin, alkaisimme ehkä arvostaa enemmän jo tekemiämme matkoja sen sijaan, että aina unelmoisimme uusista kohteista? Itse ainakin huomaan, että usein jo paluulennon aikana alan haaveilla ja miettiä uusia tulevia reissuja.

Vinkkejä muistomatkailuun

Olin poikaystäväni kanssa alkuvuodesta Imsouanissa, Marokossa surffilomalla, jonka jälkeen menimme vielä Marrakechiin pariksi päiväksi ennen paluuta Suomeen. Toteutimme yhtenä sateisena iltana muistomatkan Marokkoon.

Vaatteet

Vaatteet vievät lomafiilikseen. Ulkona oli reissupäivänä kylmää ja sateista, mutta sisällä voi onneksi pukeutua miten vaan. Pukeuduin yhteen suosikki kesämekkooni ja laitoin päähäni Marrakechin basaareilta ostamani ison lierihatun.


Ruoka

Ruoka ja hyvin syöminen on minulle yksi tärkeimmistä asioista matkustaessa, joten myös muistomatkalla ruoka oli tärkeässä osassa. Tein illalliseksi matkan suosikkiruokaamme eli kasvistaginea (resepti täällä). Kun pata hautui uunissa napostelimme alkuruuaksi oliiveja. Jälkiruuaksi joimme tietenkin minttuteetä.

Tuoksut

Tuoksut vievät parhaiten paikasta toiseen. Kasvistaginesta itsestään levisi ihanan mausteinen tuoksu kotiimme, mutta sen lisäksi poltin tuoksukynttilää. Yövyimme Marrakechissa todella kivassa riadissa, jossa tuoksui ihanalta, koska houstimme poltti minttua ja ruusua tuoksulyhdyssä. Minulla on ollut jo pitkään diffuuseri ostoslistalla, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi hankkia sitä. Onneksi omistan vanhan tuoksukynttilän, joka auttoi tähän hätään. Laitoin kynttilään pari tippaa ruusun eteeristä öljyä ja ripottelin päälle mintun ja ruusunterälehtiä.

Musiikki

Musiikki viimeistelee muistomatkan. Soitimme reissussa kuultuja kappaleita sekoituksella Spotifyista. Suosikkejani ovat esimerkiksi tämä, tämä ja tämä.

Lukusuosituksia